3 eigenschappen van kwalitatieve backlinks

chain

Linkbuilding is de methode waarmee je backlinks naar jouw website verzamelt. Deze links zijn afkomstig van andere websites en zijn voor de zoekmachines als stemmen voor een presidentiële kandidaat of referenties bij een interviewende manager. Elke backlink die je krijgt vertelt de zoekmachines dat je website autoriteit heeft en dat deze door andere websites wordt aanbevolen. Linkbuilding is dus een bijzonder belangrijk onderdeel van SEO waarmee je de kans krijgt concurrenten voorbij te streven en autoriteit op te bouwen in je eigen vakgebied.

Waaraan moeten goede backlinks voldoen?

Helaas is linkbuilding niet alleen het opbouwen van een zo groot mogelijke hoeveelheid backlinks. Want dan zou het met een beetje sjoemelen erg makkelijk worden om deze in grote getalen te verzamelen. De zoekmachines hebben daarom een aantal kenmerken ontwikkeld waaraan elke backlink moet voldoen om mee te tellen.

1.    Een goede backlink komt van een website met autoriteit

Net als dat een referentie van een manager op je C.V. meer gewicht heeft dan een referentie van een collega, heeft een backlink van een website met autoriteit ook meer gewicht dan een backlink van een nog onbekende website. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je backlinks krijgt van websites die al als toonaangevend gezien worden in je vakgebied en die al hoog scoren in de zoekmachine resultaten.

2.    Een goede backlink is relevant

Tegelijkertijd heeft een backlink die komt van een website die weinig met jouw vakgebied te maken heeft voor de zoekmachines veel minder belang dan een link van een voor jou wel relevante site. Dat is bij een sollicitatiegesprek precies hetzelfde en zo kun je het rangschikken van zoekmachine resultaten ook zien. Wat heeft iemand die jou interviewt aan een referentie van een manager van een speelgoedwinkel als je solliciteert voor een baan bij een bejaardentehuis? Backlinks van websites die in jouw branche relevant zijn tellen veel zwaarder mee.

3.    Een goede backlink is niet toxic

Zo gauw je meer backlinks begint te verzamelen en linkbuilding zijn vruchten begint af te werpen, is het verstandig om op zoek te gaan naar een tool waarmee je backlinks kunt analyseren. De zogenaamde toxic backlinks verwijder je namelijk het beste zo snel mogelijk. Dit zijn links van websites die Google als twijfelachtig en dubieus ziet. Je kunt het vergelijken met een referentie op je C.V. van een crimineel in plaats van een succesvolle manager.

Linkbuilding uitbesteden

Een goed SEO bureau voert linkbuilding voor je uit en helpt je snel aan een aantal kwalitatieve backlinks waar je ook wat aan hebt. Ze doen een SEO check van je website, pakken elke toxic backlink aan en vervangen deze voor links van websites die je positie in de zoekmachine resultaten zullen verbeteren. Je ziet snel resultaat, het verkeer naar je pagina’s groeit en jij krijgt de online zichtbaarheid  die je nodig hebt om echt succesvol te worden.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest