4 manieren om producten te vergelijken

vergelijken

Iedereen vergelijkt

Iedereen die op het web winkelt vergelijkt. Ze vergelijken niet alleen producten van verschillende leveranciers, maar ook verschillende producten van dezelfde leverancier. Dit vergelijkingsgedrag geldt voor bezoekers van zowel b2c als b2b websites.

Laat gebruikers vergelijken

Vergelijken is een toptaaak, dus zorg ervoor dat het makkelijk te doen is op uw website. Als u het moeilijk maakt om uw producten te vergelijken, is de kans groot dat uw websitebezoekers geen klant zal worden.

Wat verwachten uw bezoekers?

Hoofdkenmerken van het product of de dienst op de productpagina, zoals een opsomming met opsommingstekens.
Een overzicht van de overeenkomsten en verschillen van vergelijkbare producten op 1 pagina. Het is echt vervelend als je pen en papier moet uittrekken om de productkenmerken op te schrijven en vervolgens op zoek moet gaan naar de verschillen tussen de producten.

Wat heb je nodig om te kunnen vergelijken?

Duidelijk gedifferentieerde producten of diensten.

Als u niet zeker weet wat het verschil is tussen product A en B, hoe moet uw klant dat dan weten?
Als u producten op een zinvolle manier wilt vergelijken, moet u weten wat de doorslaggevende factoren zijn voor uw klanten. Lijkt makkelijk, toch? Dat kan best tegenvallen. Bij ongeveer de helft van de projecten die we doen, weet het bedrijf niet wat de beslissende criteria van de klant zijn.

Wat als je niet aan deze criteria voldoet?
Zorg ervoor dat je dat doet!

De keuze is eenvoudig: klanten aanpassen of verliezen.

Minder dan 10 producten of diensten te vergelijken?

Basisprincipe: alles op 1 pagina
Een zoekfunctie of wizard is hier niet nodig. Uw gebruikers zijn waarschijnlijk geen raketwetenschappers, maar het zijn ook geen idioten.

Wat je kan doen:

Gebruikers houden hiervan. Als het op enigerlei wijze mogelijk is, probeer dit dan.
Recente tests tonen aan dat het op de eerste plaats zetten van de duurste producten het meest effectief is.

Bovenste rij: goede voorbeelden van Shopify en Combell, laagste tot hoogste prijs. Basecamp (onderste rij) doet het iets beter: van hoogste naar laagste prijs en met extra informatie over mouse-over.

 

Meer dan 10 producten of diensten?

Deel met in op basis van facetten.
Alle producten op 1 pagina met facetgeslepen zoekopdracht aan de linkerkant.

2 goede voorbeelden van het verfijnen van resultaten door middel van gefacetteerde zoekopdrachten.

Een meer gedetailleerde vergelijking, die alle kenmerken van vergelijkbare producten in een tabel opsomt, kan voor bepaalde producten erg handig zijn.

Andere mogelijkheden?

Heb je nog andere goede voorbeelden gezien? Misschien heb je er zelf een bedacht? Voel je vrij om het te delen in de reacties.

P.S. Een duidelijk beeld van de sterke en zwakke punten van uw website, intranet of app?
Wilt u meer verkopen via uw website? Krijg je meer aanwijzingen? Meer abonnees op uw nieuwsbrief? Meer bezoekers die hun doel bereiken op uw website?

Wacht niet langer. Bestel een bruikbaarheidsonderzoek. We bekijken de belangrijkste pagina’s op uw website en geven u echte oplossingen om de problemen van uw website aan te pakken.

Stop met het verliezen van geld met uw website. Neem het voortouw op uw concurrenten – net als de 387 bedrijven en organisaties die u voorgingen.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest