6 redenen waarom je bedrijf professionele foto’s en video’s nodig heeft

pexels-tirachard-kumtanom-733853

We weten allemaal dat je zaken niet op het eerste gezicht moet beoordelen, maar als je klanten op zoek zijn naar een bedrijf dat hun problemen kan oplossen, is dat precies wat ze doen. Ze zoeken online, klikken op de zoekresultaten en komen oog in oog te staan met je website. Als de pagina is geladen, zien ze dan een saai, algemeen website met opties, of zien ze een interessante website die ze triggert? Dat is het verschil dat professionele foto’s, of video’s kunnen maken voor een bedrijf. Het is daarom geen gek idee om een bedrijfsfotograaf zoals bedrijfsfotografie.nl.

Het gebruik van professionele foto’s en video’s van hoge kwaliteit op je website, sociale media en andere digitale kanalen trekt niet alleen de aandacht van de lezer, maar verbetert ook je zichtbaarheid online. Afbeeldingen en video-inhoud zijn een van de meest waardevolle hulpmiddelen om betere resultaten te halen van je website. Bezoekers zijn 80% meer geneigd om content te bekijken als er een afbeelding bij staat en 64% meer geneigd om te onthouden wat ze gelezen of gehoord hebben.

Dus daar heb je het. Je hebt foto’s nodig om je bedrijf te promoten. Nu is de vraag – waar moet je ze vandaan halen?

Als je eenmaal hebt besloten om te investeren in foto’s van hoge kwaliteit, heb je drie opties: Je kan stockafbeeldingen, de foto’s zelf maken of een professionele fotograaf inhuren. Wij raden het laatste aan. Originele fotografie is authentieker en succesvoller voor bedrijven.

Het maakt niet uit wie je klanten zijn, professionele fotografie is een belangrijke troef die zal bijdragen aan het succes van je bedrijf, en in deze blog van Albagora 6 redenen waarom.

1. Professionele foto’s bepalen de identiteit van je merk.

Beeldmateriaal is een onmisbaar onderdeel van je merk en de manier waarop jouw bedrijf communiceert met zijn / haar doelgroep. Of je bedrijf nu zakelijk, geestig of leuk is, video en beeldmateriaal geven je de kans om de persoonlijkheid van je merk echt te laten zien. En, wat je persoonlijkheid ook is, het laat zien dat je kwaliteit en professionaliteit serieus neemt.

2. Professionele foto’s trekken de aandacht van je klanten en geven een goede eerste indruk.

Zoals hierboven vermeld, zijn foto’s op je website en sociale media vaak de eerste indrukken van je bedrijf. Het is dus absoluut noodzakelijk om je beste beentje voor te zetten om je bedrijf te laten opvallen.

3. Professionele foto’s geven een authentieke visuele weergave van je merk

Mensen verbinden zich met mensen, dus het gebruik van foto’s en video’s van je personeel, kantoor en bedrijf geeft klanten de kans om een band met je te vormen, nog voordat je elkaar hebt ontmoet. Het belang hiervan kan niet over het hoofd worden gezien, vooral in de professionele dienstensector zoals financiën en geneeskunde, waar vertrouwen en verbondenheid belangrijk zijn om klanten te behouden. Je kan altijd stockfoto’s gebruiken, maar omdat ze niet je echte product, dienst of bedrijf tonen, zal het niet authentiek overkomen op je klanten.

4. Klanten kunnen je leren kennen

Wanneer klanten je website bezoeken, willen ze je leren kennen, wat je doet en waaromjeu dat doet! Het is bewezen dat mensen eerder zaken doen met iemand die ze kennen en vertrouwen. Stockfoto’s helpen hen daar niet bij. De beste manier voor potentiële klanten om je bedrijf te leren kennen is door ze echte foto’s te laten zien van je bedrijf, je team en wat je doet.

5. Stockfoto’s voelen niet authentiek aan

Het grootste nadeel van het gebruik van stockfoto’s is dat ze door iedereen gekocht en gebruikt kunnen worden, dus de kans dat een ander bedrijf dezelfde afbeelding gebruikt is groot. Als een foto op je website geassocieerd wordt met een bedrijf waar de bezoeker een slechte ervaring mee heeft gehad, kunnen die associaties invloed hebben op hoe ze je merk zien. We zeggen niet dat je nooit stockfoto’s moet gebruiken, maar er is wel een tijd en een plaats voor.

6. De kwaliteit van professionele fotografie is onvergelijkbaar

Het maakt niet uit hoe goed de camera van je telefoon is, je kunt gewoon niet tippen aan de kwaliteit van professionele fotografen. Jarenlange ervaring, in combinatie met de geweldige kwaliteit van de camera’s die ze gebruiken, garandeert dat de uiteindelijke foto’s van hoge kwaliteit zijn en perfect voor de platforms waarop je ze wilt gebruiken, of dat nu je website, Facebook, LinkedIn beeldmateriaal of meer is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest