Beste Ergonomische Designstoel

pexels-lisa-1957477

Een ergonomische bureaustoel is een absolute must als het gaat om het inrichten van uw thuiskantoor. Net als de meesten van ons heeft u afgelopen jaar waarschijnlijk overwogen er een aan te schaffen. Misschien twijfelt u nog steeds omdat het nog steeds niet duidelijk is hoe lang we deze work-from-home zullen aanhouden.  Het wordt steeds duidelijker dat work-from-home een blijvertje is. Terwijl we binnenkort hopelijk snel de lockdowns achter ons laten en vooruitgang boeken, is het nog steeds even belangrijk om ervoor te zorgen dat je klaar bent om comfortabel vanuit huis te werken. Uiteindelijk is een keukenstoel of sofa gewoon niet genoeg als je lange uren op één plek zit gebogen over een laptop en je begint waarschijnlijk de effecten te voelen.

Geloof ons, het is tijd om te accepteren dat u moet investeren in iets beters voor de lange termijn. Als u naast het kiezen van de beste bureaustoel ook van plan bent de rest van uw thuiskantoor tegelijkertijd in te richten, raden wij u aan ook een verstelbare bureautafel en monitorarm aan te schaffen.

Welk merk bureaustoel is het beste?

Bij verschillende online retailers en meubelzaken zijn er tal van verschillende merken die bureaustoelen aanbieden. Sommige zijn zeker beter dan andere, maar de beslissende factor in welke voor u het beste is zal uiteindelijk neerkomen op uw budget. Als u echt wilt investeren in een stoel die de tand des tijds kan doorstaan en tegelijkertijd de meest geavanceerde ergonomische techniek bevat, dan zijn Kinnarps, HAG, Hoganas of RH waarschijnlijk merken waar u voor moet gaan.

Als u echter niet bereid bent om 1,000 euro uit te geven aan een bureaustoel en op zoek bent naar iets met een meer betaalbare prijs, dan zal een merk zoals ROVO beter bij u passen. Zij produceren ook  goede, ergonomische stoelen die een groot verschil zullen maken in uw WFH set-up. Ze zullen niet dezelfde afwerkinge hebben als een Hogonas, maar voor lagere budgetten zijn ze enkele van de beste die je kunt vinden.

Wat is de beste bureaustoel om lang te zitten?

Als je lang zit, moet je goed letten op je houding en de mate van ondersteuning die je van je stoel krijgt. Stil zitten oefent veel druk uit op uw ruggengraat, wat tot ernstige rugproblemen kan leiden als u niet investeert in een meer ondersteunende optie. Dit is waar een ergonomische bureaustoel het verschil kan maken. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen voor uw comfort en gezondheid en zijn veel beter dan een houten of metalen keukenstoel wanneer u lange uren zit. De meeste bureaustoelen vermelden het maximaal aanbevolen aantal uren dat ze dagelijks gebruikt mogen worden, dus controleer of dit overeenkomt met uw werktijden voordat u tot aanschaf overgaat.

Wat is de beste stoel voor kantoorwerk?

In tegenstelling tot wat u uzelf het afgelopen jaar heeft proberen wijs te maken, is een houten keukenstoel gewoon niet geschikt voor kantoorwerk. Niet alleen is het slecht voor je houding en je gewrichten, maar ze zijn ook nog eens erg oncomfortabel als je lang hebt gezeten. Wij raden u aan te investeren in een ergonomische bureaustoel die zich de hele dag aan uw houding aanpast, uw rug en lendenen ondersteunt en u de mogelijkheid biedt op de juiste hoogte te zitten voor het bureau waaraan u werkt.

Wat betekent ‘ergonomische’ stoel?

Ergonomisch betekent dat iets ontworpen is voor efficiëntie of comfort in de werkomgeving, waar wij natuurlijk absoluut voor zijn. Als het om stoelen gaat, betekent dit gewoonlijk dat er een zekere mate van extra rug- of lendensteun is, en de mogelijkheid om de zithoogte en -hoek aan te passen aan uw lichaamstype, grootte en voorkeuren. Idealiter zou dit moeten betekenen dat u comfortabel zit met uw onderbenen loodrecht op de vloer.

Voor meer informatie over bureaustoelen kan u terecht op Quiesco.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest