Beste soorten aardappelen voor frites

frites

Aardappelen zijn een goede bron van koolhydraten en leveren energie en massa aan het lichaam. Deze groente is heel eenvoudig en gemakkelijker te maken en kan in een mum van tijd worden gekookt. Zoals iedereen wel bekend is met frietjes die erg interessant zijn om te maken, wordt vaak gezien dat niet alle soorten aardappelen geschikt zijn om frites te maken. Laten we eens kijken welke aardappelen het meest geschikt zijn voor frites.

Aardappelen kunnen worden omgezet in frites, maar zorg ervoor dat de volgende kenmerken aanwezig zijn in aardappelen om te genieten van frietjes van goede kwaliteit.

Grootte

De grootte van de aardappel is een belangrijke factor bij het maken van frites. Kleine aardappelen zijn niet geschikt voor frites en dergelijke frietjes zullen niet lekker lijken. De grootte van de aardappelen moet normaal tot groter zijn. Aardappelen van dezelfde grootte hebben de voorkeur, omdat deze aardappelen u kunnen helpen om uw frietjes mooi gevormd en perfect knapperig te maken.

Vorm

Het meest gefocuste in Nederland bij frites is de vorm van de aardappelen die hiervoor worden gebruikt. De onregelmatig gevormde aardappelen zijn moeilijk te bakken.

Voedingswaarde

Aardappelen bevatten ijzer, kalium, vitamines, eiwitten, vezels, zetmeel en veel antioxidanten. De antioxidanten in de aardappelen zorgen voor de gezondheid van het hart, verbeteren de spijsvertering en vertragen de beschadiging van de cellen. Veel verschillende verbindingen in aardappelen kunnen de bloeddruk onder controle houden en een onregelmatige celproductie voorkomen.

Verhouding water en voedingsstoffen

Het hoge zetmeelgehalte is nodig voor het maken van knapperige frites. Het geeft een gouden kleur en maakt ze heerlijk van binnenuit. De nutriënten verhouding moet hoger zijn dan het watergehalte. Het hogere gehalte aan koolhydraten in de aardappelen geeft de frietjes een heerlijke smaak en een interessant uiterlijk. Koop dus aardappelen die veel koolhydraten bevatten en maak je frietjes super fijn.

Verschillende soorten aardappelen voor frites

Hier zijn enkele van de bekendste aardappelsoorten die u kunnen helpen om heerlijke frietjes te maken.

Roodbruine aardappelen

Russet is een van de populaire aardappelsoorten die voornamelijk worden gebruikt voor het maken van frites. Deze aardappelen zijn rijk aan zetmeel en geven de friet een mooie goudkleur. Deze aardappelen maken je frietjes van binnen super lekker door de knapperige zachtheid.

Maris Piper Aardappelen

Maris piper aardappelen zijn regelmatig van vorm en gemakkelijk over de hele wereld verkrijgbaar. Deze aardappelen staan erom bekend friet te maken vanwege hun betere smaak en geweldige textuur. De smaak van deze aardappelen wordt lekkerder doordat ze veel voedingsstoffen bevatten.

Koning Edward Aardappelen

Dit is een andere bekende aardappelsoort die wordt gebruikt om frietjes van te maken. King Edward aardappelen bevatten veel zetmeel waardoor de friet lekker knapperig wordt. Deze aardappelen nemen minder olie op en houden de frietjes van binnen zacht. Dit is de reden waarom King Edward-aardappelen de voorkeur hebben boven andere soorten.

Gevolgtrekking

Er zijn vele soorten aardappelen verkrijgbaar die wereldwijd veel worden gebruikt voor het maken van frites. Meestal worden bij voorkeur Maris-pipers, Spanish Agria, Russet, Cara, enz. Gebruikt. Mensen koken drieling voor het maken van friet, Hollandse room aardappelen en Kipfilet aardappelen worden ook geconsumeerd bij het maken van frites. Overweeg dus de bovengenoemde kenmerken van de aardappelen voordat u ze koopt om frites te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest