Bied een VPN bescherming bij het gebruik van openbare wifi?

vpn foto

VPN is een van de meest populaire manieren om uw gegevens effectief te beschermen. VPN staat voor “Virtueel PrivéNetwerk en kan worden gebruikt om privacy en veiligheid toe te voegen, terwijl u online bent op individuele basis of voor een bedrijf. Het wordt aanbevolen om verbinding te maken via VPN bij gebruik van openbare wifi, die vaak minder veilig is en niet met een wachtwoord is beveiligd. Met behulp van deze technologie is uw internetverbinding goed beschermd tegen hackers en andere internetfraudeurs. Naast het versleutelen van de gegevens die via die verbinding worden uitgewisseld, helpen ze uw gegevens te beschermen en kunnen ze privé oproepen, berichten en anoniem surfen op het web mogelijk maken. U moet echter antivirussoftware gebruiken om toegang te krijgen tot VPN verbinding op internet.

 

Wat is VPN?

Efficiënte VPN-technologie helpt mensen die een snelle, veilige en betrouwbare manier nodig hebben om informatie te delen via computernetwerken zonder te worden gehackt door anderen. Verkopers hebben bijvoorbeeld een veilige en betrouwbare manier nodig om verbinding te maken met het computernetwerk van hun bedrijf vanaf afgelegen locaties. Studenten en scholen moeten hun gegevens beschermen. Zelfs in hun vrije tijd willen mensen hun computers of telefoons veilig houden, wanneer ze zich op een onbekend of onbeveiligd netwerk bevinden. Een VPN verbinding versleutelt uw dataverkeer, waardoor het voor hackers en andere partijen veel moeilijker wordt om informatie te onderscheppen en in te zien. De beveiligde verbinding biedt de gebruiker ook meer anonimiteit door het echte IP-adres voor anderen te verbergen. Bovendien blijven uw locatie en zelfs uw identiteit veilig door al uw gegevens te versleutelen.

 

Hoe werkt het?

Velen gebruiken openbare wifi omdat het gewoon overal beschikbaar is, in plaatselijke coffeeshop, hotels, treinstations, luchthavens, etc. Wifi maakt alles een beetje gemakkelijker, maar het brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee voor de persoonlijke informatie die beschikbaar is op onze laptops en smartphones, als deze niet volledig is beveiligd. U moet dus VPN gebruiken, bijvoorbeeld van ExpressVPN als u om verschillende redenen van plan bent openbare wifi te gebruiken. Verbinding maken met VPN is verreweg de meest effectieve methode om veilig gebruik te maken van openbare wifi. Het koppelt u aan een beveiligde server die het moeilijker maakt voor andere mensen op het netwerk, of degene die het netwerk beheert, om te zien wat u doet of om uw gegevens te achterhalen.

 

Zal een VPN u beschermen tegen openbare wifi?

Een VPN verbinding aangaan is meestal eenvoudig, en als u eenmaal de client voor uw provider naar keuze hebt gedownload – bijvoorbeeld de virtuele particuliere netwerkdienst ExpressVPN – zal het u stap voor stap door het proces leiden, of u nu op uw mobiel of laptop online bent. Het belangrijkste is dat u elke keer wanneer u verbinding maakt met openbaar wifi, VPN gebruikt. Zodra uw VPN is geactiveerd, wordt uw internetverbinding gecodeerd om deze te beveiligen en uw privacy te beschermen, zodat hackers geen toegang tot uw gegevens hebben. Wanneer u wifi met ExpressVPN gebruikt, zijn uw privacy en veiligheid beschermd. Wanneer u verbinding maakt met een openbaar netwerk of wifi, moet u ervoor zorgen dat u niet vergeet te controleren of uw apparaat goed is verbonden met VPN. Voordat u verbinding met een hotspot accepteert, is het waarschijnlijk dat u de service toestemming geeft om informatie over u of waar u naar kijkt te verzamelen. Als u zich hier eenmaal bewust van bent, kunt u actief maatregelen nemen om uw privacy te beschermen met behulp van een VPN verbinding.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest