De 10 beste boeken voor tekstschrijvers

Ontbreekt er iets aan uw marketingkopieertechniek? Bent u op zoek naar frisse ideeën over hoe u uw copywriting-vaardigheden kunt vernieuwen? Als u op een van deze vragen ‘ja’ heeft geantwoord, dan bent u bij ons aan het juiste adres! We hebben een lijst met top 10 must-reads voor copywriters samengesteld.

Copywriting kan veel verschillende vormen aannemen, of het nu gaat om inbound marketing, het leven inblazen van een merk door middel van content writing, of gewoon het vertellen van een verhaal. Wat uw schrijfopdracht ook is, er zijn tal van tips en trucs voor copywriting, ongeacht het vaardigheidsniveau; en ze kunnen in elke industrie worden toegepast om door te dringen tot alle doelgroepen.

Dus, als je net begint, of als je je vaardigheden tot nu toe wilt verbeteren, zijn er hier tien geweldige boeken om te lezen – boeken die je zullen helpen om vaardigheden te verwerven in technieken zoals verhalen vertellen en overtuigen.

1. Iedereen schrijft – Ann Handley
“Ann Handley biedt een leuk en toegankelijk boek in copywriting,” zegt Lara Courtney, een schrijfster bij Essayroo en Thesis Writing. “Als zelfgemaakte marketing goeroe en chief content officer bij MarketingProfs verkent Handley de wereld van copywriting op een nuchtere manier, in de overtuiging dat elke blogger en website-runner zowel een schrijver als een uitgever is. Daarom zal haar eenvoudige advies over succesvolle marketing u helpen uw social media-pagina’s, LinkedIn-profielen en blogs een boost te geven”.

2. 2. De weldoorvoede schrijver – Peter Bowerman
Een technisch schrijfboek, eigenlijk, The Well-Fed Writer richt zich op de zakelijke kant van commercieel schrijven, en wat dat inhoudt. Hoewel dit boek een beetje gedateerd is, bevat het nog steeds veel nuttige informatie, als je net begonnen bent met je copywriting venture. Dit boek kan vooral nuttig zijn als u probeert een goede pijplijn van regelmatige, hoogbetaalde rekeningen te creëren.

3. 3. Doorbraak Copywriting: hoe u snel geld kunt genereren met het geschreven woord – David Garfinkel
Als u bekend bent met de basisprincipes van copywriting en uw vaardigheden wilt verfijnen, kijk dan naar David Garfinkel’s Breakthrough Copywriting. Dit boek laat u kennismaken met de ‘insidergeheimen’ over hoe u de emoties van uw potentiële publiek kunt aanboren en uw boodschap kunt laten weerklinken. Terwijl u de verschillende technieken doorleest om uw inhoud gedenkwaardig te maken voor uw publiek, zult u zich al snel kunnen onderscheiden van uw concurrenten.

4. 4. De Super Mega Brainy Bundel – Joanna Wiebe
De Super Mega Brainy Bundel is een verzameling van zes ebooks die zich richten op het maken van online berichten die in verbinding staan met klanten. (Kopieën van deze ebooks zijn beperkt maar zeker de moeite waard om te bekijken wanneer je de kans krijgt).

5. 5. D&AD: het copybook – D&AD
Het Copy Book is een must-have voor alle copywriters – beginner of expert. Dit boek, dat de bijnaam ‘Copywriting Bible’ heeft gekregen, zal u er zeker van overtuigen dat reclame een legitieme kunstvorm is, niet een verkooppraatje dat iedereen zomaar kan afvegen.

6. 6. Bird by Bird: enkele instructies over het schrijven en het leven – Anne Lamott
Anne Lamott biedt een hilarische, grootmoedige kijk op schrijven. Als zodanig kan elke schrijver en copywriter dit invloedrijke advies gebruiken in zijn eigen schrijven.

Uitgaande van de woorden van haar vader (die ook schrijver is) – om iets ‘vogel voor vogel’ (vandaar de titel van dit boek) te nemen – is Bird by Bird essentieel voor elke schrijfster die die creatieve vonk wil in hun volgende schrijfproces.

7. 7. Doorbraakreclame – Eugene Schwartz
Boekenplanken gevuld met boeken
Doorbraakreclame is een must-read als het gaat om het creëren van effectieve copywriting die verkoopt. Hoewel dit boek kan echt complex zijn voor de lezers, het schrikt er niet voor terug om u te vertellen hoe u reclame kunt maken die directe reacties van uw publiek aanmoedigt. En hoewel dit boek de neiging om prijzig te zijn in de huidige markt, het is nog steeds een goede investering, als je wilt de beste reclame te creëren die er zijn.

8. Gemaakt om te plakken: waarom sommige ideeën overleven en andere sterven – Chip en Dan Heath
Hoewel dit boek technisch gezien geen copywritingboek is, leert het je toch hoe je producten kunt verkopen, en hoe je dat vermogen om te verkopen kunt nabootsen met speciale technieken die je kunt toepassen op je merk. Naast het verkennen van de verschillende technieken, komt Made to Stick ook met interessante case studies van organisaties, samen met nuchtere voorbeelden (d.w.z. stadslegendes).

9. Hé, Whipple, druk dit uit: de klassieke gids voor het maken van geweldige advertenties – Luke Sullivan
Wil je reclame maken die niet alleen effectief is, maar die de consument ook meer wil? Dan is dit boek van Luke Sullivan iets voor jou!

³”Hey, Whipple, knijp dit biedt het beste advies als het gaat om reclame,³” zegt Lucinda Gascoigne, een journalist bij Paperfellows en State of Writing. Sullivan laat je de principes zien voor het maken van kopieën die je helpen om klanten op een emotioneel niveau met elkaar in contact te brengen. Veel bekende copywriters van vandaag zouden naar dit boek verwijzen als je ze vraagt hoe ze hun vak hebben geleerd. Ze zullen u vertellen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest