De voordelen van duurzame relatiegeschenken

geschenk

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is klantenbinding heel belangrijk. Een goede manier om dit te realiseren is door relatiegeschenken weg te geven. Aan je vaste relaties, maar ook om nieuwe relaties kennis te laten maken met je bedrijf. Door relatiegeschenken uit te delen tijdens beurzen en evenementen verwerf je vanzelf meer naamsbekendheid, helemaal wanneer je het laat bedrukken met de naam van je bedrijf of een logo. Ook een pakkende reclameslogan doet het altijd goed. In de huidige tijd is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Met verantwoorde relatiegeschenken laat je klanten zien dat je waarde hecht aan het milieu.

Waaraan moeten duurzame relatiegeschenken voldoen?

Het aanbod duurzame relatiegeschenken is tegenwoordig enorm groot. Allereerst kun je hierbij denken aan giveaways die meerdere malen te gebruiken zijn. Dus geen artikelen die van matige kwaliteit zijn en na gebruik al snel weggegooid kunnen worden. Een lange levensduur is dus belangrijk bij duurzame relatiegeschenken. Bij een duurzaam product kun je ook denken aan de manier hoe het vervaardigd is. Zijn de werkomstandigheden voor de arbeiders die bij het ontstaan van het product betrokken zijn goed te noemen? Denk daarbij aan veiligheid, werkuren en een passend salaris. Als laatste kun je kijken naar het materiaal dat voor een relatiegeschenk is gebruikt. Bamboe, biologisch katoen en gerecycled karton zijn hier goede voorbeelden van.

Geef zelf het goede voorbeeld

Niet alleen het weggeven van relatiegeschenken die duurzaam zijn laten je bijdrage aan een groen milieu zien. Een duurzaam imago draag je ook uit door op je bedrijfspand zonnepanelen te plaatsen bijvoorbeeld. Maak samen met je collega’s gebruik van elektrische auto’s, fiets of openbaar vervoer. Ook op de juiste wijze afval scheiden en digitaal werken laat zien dat je een duurzame ondernemer bent die een steentje bijdraagt aan een groen milieu.

Originele en duurzame relatiegeschenken

Er zijn een heleboel originele en duurzame relatiegeschenken op de markt. Wat te denken van een bedrukte koffiemok, vervaardigd uit bamboefiber materiaal. Een leuk item om in de bedrijfskantine te gebruiken of om weg te geven aan je relaties. Wat het ook altijd goed doet zijn tasjes met een bedrukking. Wanneer je kiest voor een biologische katoenen bedrukte tas komt je ‘groene’ reclameboodschap extra goed over. Met stip op één als relatiegeschenk staan nog steeds pennen. Laat daarom pennen bedrukken vervaardigd uit eco-materiaal. Andere duurzame favorieten zijn notitieboekjes van gerecycled karton. Combineer een bamboe pen met een boekje en je hebt een maatschappelijk verantwoord giveaway setje. Zijn je relaties echte spelletjesfanaten? Laat dan speelkaarten bedrukken. Kies voor een spel kaarten van gerecycled karton en laat het voorzien van een bedrukking met logo.

Betaalbare milieuvriendelijke giveaways

Omdat het aanbod duurzame relatiegeschenken steeds groter wordt, heeft dit ook invloed op de prijs. Waar het in het verleden goedkoper was om voor milieubelastende giveaways te kiezen geldt dat nu zeker niet meer. Zo is het voor jou als ondernemer extra aantrekkelijk om relatiegeschenken weg te geven die duurzaam zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest