Een verhuizing voorbereiden

een verhuizing voorbereiden

Als u gaat verhuizen dan is het belangrijk dat u dit op een zo goed mogelijk manier doet. Hieronder geven we een aantal tips!

1) Bereid uw pad voor

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je voorbereid bent. Dat begint met het bij de hand hebben van een EHBO-kit gedurende de hele verhuisperiode, niet begraven in de bodem van een van de vijf dozen met het label “diversen”. Je moet in staat zijn om eventuele kleine schaafwonden en snijwonden onmiddellijk te behandelen.

Vervolgens moet u het fysieke pad van uw huis naar uw wachtende voertuig beveiligen. Zorg ervoor dat alle ritrisico’s worden opgeruimd. Als u verhuist uit een overvol gebouw met meerdere eenheden, waarschuw dan uw buren, zodat ze de route nauwgezet kunnen volgen, en gebruik de diensttrap of -lift als uw gebouw die heeft. Hoe minder kans u heeft om andere mensen of objecten tegen het lijf te lopen, hoe beter.

2) Lift met uw benen

Als je eenmaal klaar bent om te gaan bewegen, zorg dan dat je goed rekt.

Wanneer het gaat om tillen en hijsen, wees dan voorzichtig met de manier waarop u dozen en zware voorwerpen oppakt. Als u iets van de vloer moet oppakken, houd dan uw rug recht, niet voorovergebogen, en buig uw knieën, alsof u hurkt. Til dan rechtop, aangedreven door je benen. Zo voorkom je dat je je rug gaat spannen terwijl je tilt, en hou je je in balans.

3) Draag voorzichtig en slim

Als je objecten over een duidelijk pad draagt, overdrijf dan niet. Draag alleen datgene wat je comfortabel kunt beheersen en maak meer reizen als dat nodig is. Loop langzaam en behoud duidelijke zichtlijnen wanneer u maar kunt, waarbij u de dozen dicht bij uw lichaam houdt.

Maak ook gebruik van hulpmiddelen om u zoveel mogelijk te helpen. Handtrucks, dollies, glijbanen en riemen zijn speciaal voor dit doel uitgevonden. Profiteer ervan wanneer je maar kunt.

4) Deel de lading.

Hopelijk beweegt u niet alleen. Op zijn minst zijn er voor grote, gedemonteerde meubelstukken vaak twee mensen nodig om ze te dragen. Geef uw verhuismedewerkers een zachte aanmoediging en advies om voor zichzelf te zorgen. Als ze uitgeput zijn, nemen ze misschien snelkoppelingen die u beiden in gevaar brengen.

Communiceer duidelijk wanneer u iets bij u draagt. Praat over hoe u verwacht het stuk te manoeuvreren, en neem pauzes als een van jullie fysiek, of emotioneel, moe wordt.

Wanneer u een voorwerp aan een andere persoon doorgeeft, laat het dan niet los totdat u zeker weet dat ze het gewicht kunnen accepteren. Zoek verbale bevestiging om er zeker van te zijn dat het niet valt.

5) Neem extra voorzorgsmaatregelen tijdens het rijden.

Als je een verhuiswagen hebt gehuurd en je rijdt er zelf mee, dan is de kans groot dat je niet gewend bent aan de grootte van zo’n voertuig. Ken de hoogte van uw vrachtwagen, zet uw route van tevoren uit en zorg ervoor dat er geen lage bruggen of overstekken op de weg zijn. Besteed speciale aandacht aan eventuele scherpe bochten en steegjes die je moet nemen om te navigeren. Als het mogelijk is, kies dan een laag verkeerstijdstip om bij uw nieuwe woning te komen voor het geval er problemen zijn met de laatste kilometers.

Als u meer hulp nodig hebt bij uw verhuizing, neem dan vandaag nog contact op met uw lokale Atlas-agent om meer te weten te komen over hun diensten.

Hier zijn vier factoren waarmee u rekening moet houden als u besluit om uw auto te verschepen voor een langeafstandsverhuizing.

1. 1. Hoe werkt de timing?

Het duurt ongeveer 42 uur om van Los Angeles naar New York City te rijden. Afhankelijk van de afstand die u aflegt, kan het zijn dat u dagenlang onderweg bent als u zelf met uw auto rijdt.

Uw verhuizing komt met een aantal vooraf bepaalde parameters in termen van in- en verhuizingsdata. Naast de tijd die u op de weg doorbrengt, moet u minstens een dag per stuk overstappen om in te pakken en uit te pakken aan beide uiteinden van de reis.

Kunt u zich dus de tijd veroorloven om de volledige afstand van uw verhuizing met uw auto te rijden? Moet u extra vrije dagen nemen om te rijden?

Elke situatie zal anders zijn, maar we weten allemaal dat de last-minute verhuizingen niet vervelend zijn. Denk goed na over uw planning voordat u ervoor kiest om met uw auto te rijden.

2. 2. Welk risico is er aan verbonden?

Laten we nog eens nadenken over die tocht van LA naar New York.

Je rijdt door de Rockies en de Appalachian Mountains tijdens die tocht. Je zult een breed scala aan weersystemen doorkruisen gedurende die tijd, vooral afhankelijk van het seizoen. U zult een enorm aantal kilometers afleggen met uw auto.

Uiteraard kan het aantal kilometers dat je aflegt variëren, afhankelijk van de specifieke kenmerken van je verhuizing, maar het is de moeite waard om te overwegen of je een deel van wat de Car Care Council streng rijden noemt, gaat doen en om te beslissen of het risico de moeite waard is voor jou, je lading en je voertuig.

3. 3. Hoeveel gaat het kosten?

Deze overweging lijkt in eerste instantie misschien voor de hand liggend, maar zoals bij alles kunnen de verborgen kosten zich snel beginnen op te stapelen. Bij een verhuizing door Verhuisbedrijf Direct, liggen de kosten vrij laag en kunt u dus voordelig verhuizen.

Denk nog eens aan de kilometers die u zou kunnen maken op uw auto en de mogelijke schade aan het voertuig die zou kunnen voortvloeien uit de lange rit. Hebben deze risico’s een aanzienlijke invloed op de waarde van uw auto? U moet ook rekening houden met voedsel en onderdak in het totale prijskaartje. Als u ongecompenseerde vrije tijd moet nemen, moet u dat bedrag ook in de prijs opnemen. Houd ook rekening met gas, en voeg wat extra brandstofkosten toe als u uw persoonlijke auto gebruikt om extra spullen voor de verhuizing te vervoeren.

Natuurlijk is het verschepen van uw voertuig niet gratis en kost het u niets. Echter, deze getallen zijn relatief stabiele eenmalige kosten, en ze zullen gemakkelijk te gebruiken zijn als vergelijkingspunt wanneer u de bovenstaande getallen kraakt.

4. 4. Wat is het handigst?

Dit is de grote vraag, en in sommige opzichten vat het alle andere punten samen.

Het wordt een beetje lastiger als de hele familie verhuist. Dat betekent dat je je niet alleen zorgen hoeft te maken over je schema, maar ook over alle anderen die de reis maken. Misschien kan je echtgenoot de auto rijden terwijl de anderen vliegen of de trein nemen, maar je zult ook willen overwegen of iedereen bij elkaar moet zijn als ze zich in een nieuwe omgeving vestigen.

Of u zich nu bij ons aanmeldt om uw auto te verschepen of dat u geïnteresseerd bent in andere verhuis- en inpakdiensten, neem vandaag nog contact op met uw lokale Atlas Van Lines-agent voor hulp bij uw verhuizing, ongeacht hoe ver of dichtbij de reis.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest