Het belang van VPN’s en veilige navigatie

Veiligheid is een van de belangrijkste aspecten van het surfen op het web. Het zou ongetwijfeld een prioriteit moeten zijn voor de meer dan 4 miljard mensen die toegang hebben tot het internet in de wereld, maar dat is niet altijd het geval.

 

Meer dan de helft van de wereldbevolking maakt namelijk regelmatig gebruik van het internet en introduceert en wisselt zonder enige consideratie gevoelige informatie uit, die, als ze in verkeerde handen valt, grote problemen kan opleveren.

 

Als u ooit bent gestopt om twee keer na te denken voordat u een virtuele aankoop doet met uw creditcard of debetkaart, foto’s van uw dierbaren uploadt naar sociale netwerken, of uw persoonlijke gegevens invoert bij het maken van een account op een website, hebt u misschien gehoord dat VPN’s worden genoemd als een beveiligingshulpmiddel. 

 

Als dat niet het geval is, is het tijd om de gevaren van een onveilige internetverbinding te gaan begrijpen en de voordelen van virtuele privacy te overwegen.

Hoe VPN’s werken

Het acroniem VPN, dat staat voor Virtual Private Network, wordt gebruikt om een type software te noemen dat in principe uw IP verbergt. Het proces bestaat uit het creëren van een tunnel tussen uw computer en de server, waardoor een veilige verbinding ontstaat die praktisch onschendbaar is.

 

De meeste VPN’s hebben een groot aantal servers verspreid over de hele wereld, waardoor u de plaats kunt kiezen van waaruit u verbinding wilt maken. Het getoonde IP zal dat van de server zijn en niet dat van het apparaat dat we gebruiken.

 

In dit artikel zal ik een aantal van hun functies en kenmerken in detail beschrijven, hoewel de toepassingen die aan deze programma’s kunnen worden gegeven zeer gevarieerd zijn.

 

Uit enquêtes en marktonderzoeken van dezelfde VPN-bedrijven blijkt dat de belangrijkste reden om ze in te huren de veiligheid bij het surfen op het internet is. Met name de mogelijkheid om zich te verdedigen tegen cyberaanvallen die privé-informatie kunnen stelen.

 

Elke keer dat u bijvoorbeeld uw computer of mobiele telefoon aansluit op een openbaar wi-fi netwerk, wordt u blootgesteld aan een ontelbaar aantal beveiligingsfouten. Niet alleen zijn deze netwerken vaak zeer kwetsbaar voor aanvallen van hackers, maar ze kunnen ook van meet af aan worden ontworpen om persoonlijke gegevens te stelen. Je hoeft alleen maar te kijken naar het aantal openbare netwerken dat ieder van ons heeft opgeslagen op onze telefoons om te begrijpen dat het risico bijna constant is.

 

Hoewel deze problemen niet bestaan bij het gebruik van particuliere netwerken zoals die in onze huizen, zijn er andere problemen die onze zorg verdienen. Het is bekend dat veel van de internetproviders informatie over onze online activiteiten verzamelen en deze aan geïnteresseerde derden verkopen.

 

Bedrijven worden regelmatig beboet door staten die proberen een wettelijk kader op te bouwen dat de gebruiker verdedigt, maar deze praktijken blijven uitvoeren, vanwege hun grote winstgevendheid, wat aantoont dat niemand veilig is zonder een VPN, zelfs niet in hun eigen huis.

Andere toepassingen

We hebben al gezegd dat VPN’s ons in staat stellen om onze verbinding vanuit vele plaatsen in de wereld te trianguleren. Dit gegeven is relevant als we het hebben over een van de nuttigste toepassingen van particuliere netwerken: het vermijden van advertenties en pop-ups. 

 

Een groot aantal websites maakt gebruik van gerichte reclame, die wordt gekozen op basis van uw voorkeuren, waaruit ook blijkt dat dit type pagina’s uw activiteit controleert. Met een VPN is het mogelijk om de controle te blokkeren, waardoor een aangenamere navigatie wordt bereikt zonder vervelende reclame-uitingen.

 

Een van de meest populaire toepassingen van VPN’s is echter niet voor virtuele beveiliging, maar voor entertainment: het is natuurlijk het deblokkeren van multimediacontent. Veel mensen kiezen diensten op basis van hun vermogen om toegang te krijgen tot Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime en andere platforms van accounts in andere landen. Er is ook rekening gehouden met de vraag of VPN’s het gebruik van torrents en andere P2P-downloadsystemen toestaan.

 

Tot slot moeten we een gebruik van VPN’s noemen dat, hoewel het niet de meest wijdverbreide is, van groot belang is voor degenen die ervoor kiezen. We hebben het natuurlijk over het vermijden van censuur. In meer dan één land ter wereld is het surfen op internet niet veilig, laat staan gratis. Met VPN’s kunt u zich ontdoen van dit soort problemen bij het routeren van de verbinding vanaf andere plaatsen.

Oplossingen

Het kiezen van het beste VPN kan een moeilijkere taak zijn dan het op het eerste gezicht lijkt. De opties zijn talrijk en verschillen aanzienlijk in prijs, kenmerken en technische specificaties. 

Om deze redenen is het zeer nuttig om een tool als VPN Paradise te hebben waar u uw zoekopdracht kunt filteren op verschillende criteria, en alle VPN’s op de markt kunt vergelijken met beoordelingen van experts en meningen van gebruikers.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest