Hoe doet een orthodontist draadjes in

pexels-daniel-frank-305564

Bij Confidentortho is onze topprioriteit het helpen van onze patiënten bij het verkrijgen van een gezonde lach die hun gevoel van eigenwaarde kan vergroten. Als orthodontisten voor volwassenen en kinderen bieden Dr. David Markham en Dr. Steven Scott uitzonderlijke, zachte orthodontische zorg aan patiënten in de regio Sacramento. Wij bieden traditionele metalen beugels, beugels met transparante beugels en Invisalign® om je te helpen een rechtere lach te krijgen. Onze kantoren zijn gunstig gelegen in Natomas, Gold River, en Auburn. Bel ons om vandaag nog een afspraak te maken.

Als u of uw kind een beugel krijgt, vraagt u zich misschien af hoe dat in zijn werk gaat. Hier leest u hoe tandartsen een beugel plaatsen:

Stap 1: Schoonmaken

Voordat onze orthodontisten met het proces beginnen, moeten uw tanden brandschoon en droog zijn. Een van onze vriendelijke mondhygiënisten zal voorzichtig alle tandplak en tandsteen van uw tanden verwijderen tijdens een professionele reiniging.

Stap 2: Het vastzetten van de beugels

Afhankelijk van wat u of uw kind heeft besloten, krijgt u of metalen brackets of heldere keramische brackets. Deze zorgen ervoor dat de draden op uw tanden op hun plaats blijven.

Om de brackets vast te zetten, wordt een kleine hoeveelheid kleefmiddel op het midden van elke tand geplaatst, lichtjes gedroogd en met een blauw lampje uitgehard. Onze orthodontisten brengen dan de brackets direct op de lijm aan. Overtollige lijm wordt verwijderd en uw tandarts gebruikt opnieuw de blauwe lamp om een sterke hechting te garanderen.

Stap 3: De banden

Om de beugel te verankeren, wordt een bandje van de juiste grootte om uw achterste kiezen geplaatst. Er wordt lijm op de metalen banden aangebracht en uw orthodontist schuift de banden over uw achterste kiezen.
Dit deel van het proces vereist enige druk, maar uw orthodontist zal zo voorzichtig mogelijk te werk gaan om uw comfort te garanderen.

Stap 4: De Boogdraad

Vervolgens wordt een sterke draad door elke beugel geleid om ze met elkaar te verbinden en de kracht te leveren die uw tanden nodig hebben om in de juiste positie te komen.

Daarna worden er kleine elastiekjes, ligaturen genaamd, aan uw beugels bevestigd om de draad op zijn plaats te houden. Of u nu een metalen beugel of een doorzichtige beugel hebt, deze elastiekjes kunnen elke kleur hebben die u maar wilt.
Als ze allemaal geplaatst zijn, worden de draden afgeknipt om te voorkomen dat ze uw tandvlees en wangen irriteren.

Tips voor daarna

Dit proces duurt één tot twee uur, zodat u de rest van de dag kunt uitrusten en wennen aan uw nieuwe beugel. Hier zijn enkele tips om uw eerste dagen met een beugel comfortabeler te laten verlopen:

  • Eet zacht voedsel zoals gekookte groenten, pasta, soep, yoghurt en pudding.
  • Poets met een zachte tandenborstel na elke maaltijd.
  • Gebruik tandwas om irritatie te verminderen.
  • Spoel uw mond met zout water om eventuele zweertjes te helpen genezen
  • Neem pijnstillers zonder recept tegen de pijn
  • Na de eerste paar dagen met een beugel zal uw mond weer normaal aanvoelen. Zorg ervoor dat u alle instructies van uw orthodontist opvolgt over hoe u uw gebit kunt blijven verzorgen met een beugel.
  • Neem vandaag nog contact op met ons kantoor

Als orthodontisten voor volwassenen en kinderen kijken Dr. Markham en Dr. Scott ernaar uit om relaties op te bouwen met mensen van alle leeftijden. We kunnen niet wachten om u te leren kennen en u te helpen van uw glimlach te houden. Bezoek onze website voor meer informatie over de voordelen van een beugel en welke optie voor jou geschikt is.
Klaar voor een afspraak voor een eerste consult? Neem vandaag nog contact op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest