Hoe je muur voor te bereiden voor behang

pexels-malte-luk-1669754

De Romeinse filosoof Seneca zei: “Geluk is wat er gebeurt als voorbereiding en gelegenheid elkaar ontmoeten.” De kans om het behangpapier van je dromen te kopen ligt misschien om de hoek. Misschien de volgende betaaldag? Maar bent u er klaar voor als u het behang in handen heeft? Zelfs als je de middelen hebt om een installateur in te huren, kan het nog steeds aan jou zijn om te weten hoe je je muur moet voorbereiden op behang of renolvlies.

Ja, het werk van het installeren begint voordat de installatie gebeurt. De meest voorbereide onder u zal ongeveer 30 dagen voor de dag van installatie al een aantal zeer belangrijke stappen hebben ondernomen. Maar daarover later meer. Lees verder en wij vertellen u hoe u uw muur kunt voorbereiden op het behangen, zodat u de valkuilen die u te wachten staan kunt vermijden.

Glad

Het eerste wat u wilt doen om uw muur voor te bereiden is ervoor zorgen dat deze glad is. Begin met het verwijderen van haken, spijkers en lichtschakelaars. Dit zal altijd gaten en verhoogde gebieden waar deze items waren achterlaten. Oneffenheden of kraters in uw muur kunnen zichtbaar zijn door het behang heen en kunnen de manier waarop de print eruit ziet beïnvloeden.

Maak uw muur klaar door gaten of kraters op te vullen met plamuur en oneffenheden op te schuren. U krijgt dan een glad en egaal oppervlak. Meestal is een lichte textuur geen probleem, maar diepe texturen in uw muren moeten worden gladgestreken. Een gladde muur zorgt ervoor dat elke centimeter behangoppervlak tegen de muur wordt gehouden. Dit voorkomt dat het behang na verloop van tijd gaat bladderen en dat vocht zich kan verstoppen, wat tot schimmel kan leiden.

Behang met een witte achtergrond of zeer lichte kleuren kan soms de textuur van de muur door het papier heen onthullen. Ook kan je renolvlies gebruiken. Donkere kleuren hebben de neiging om eventuele onvolkomenheden te verdoezelen. Hier kun je zien hoe Traci Sheppard van Phoenix And The Ocean een proefstukje van het Huddy’s Dots dessin test. In dit geval is ze aan het behangen over een geverfde betonnen muur, niet het gemakkelijkste om glad te krijgen. Als je goed kijkt, zie je de textuur er doorheen piepen. Gelukkig was het niet zo’n probleem dat het haar ervan weerhield om verder te gaan met haar behangplannen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest