Hoe kies je de perfecte game stoel?

blur-close-up-controller-entertainment-139038

Als je dit leest, is de kans groot dat ook jij veel achter je spelcomputer zit, hoe zorg je ervoor dat je daarbij een goede houding hebt, kies dan voor een goede gamestoel. Of je nu een gamer bent of iemand met rugklachten, een gamestoel kan de onderste lendensteun bieden die jouw rug nodig heeft en jouw leven comfortabeler maken.

Maar met zo veel opties die er zijn, hoe kiest je de juiste speelstoel? Gelukkig is deze uitgebreide gids gemaakt om je te helpen dat te doen! Lees verder om te leren welke factoren een goede stoel zijn en hoe je de beste game stoel kunt kiezen waar je rug jou voor zal bedanken.

Wat zijn Game stoelen?

Deze gespecialiseerde stoelen zijn ontworpen voor de unieke behoeften en het comfort van gamers. Geloof het of niet, maar de ontwerpers van de gamestoelen besteden wekenlang aan het observeren van hoe gamers zitten en hoe ze bewegen in een stoel. Na een grondige analyse van wat de gamers nodig hebben uit een stoel, gaan de ontwerpers verder met het creëren van iets dat aan al die behoeften voldoet.

En ondanks wat sommigen geloven, zijn game-stoelen niet alleen voor gamers. Wie in de onderstaande categorie valt, heeft veel baat bij een game-fauteuil:

  • Werkt vanuit huis en brengt veel tijd door met zitten…
  • Werkt in een kantoor en wil zijn productiviteit verbeteren
  • Hebben mobiliteits- of rugklachten en hebben extra ondersteuning nodig wanneer ze in een zittende positie zitten.
  • Lijdt aan chronische of acute rugpijn
  • Wil zo comfortabel mogelijk zitten.
  • Besteedt veel tijd aan het spelen van spelletjes (uiteraard!).

Wat zijn de verschillende soorten Gaming Chairs?
Er zijn 4 soorten speelstoelen op de markt:

Racing Simulator Stoelen

De racesimulatorstoelen zijn de meest geavanceerde gamestoelen die speciaal zijn ontworpen voor racegames. Ze zijn vaak bevestigd aan een “cockpit” of frame waarop je jouw accessoires kunt monteren, zoals pedalen, versnellingspookjes, wiel, enz.

Professionele coureurs of serieuze gamers die racegames spelen gaan voor de top-of-the-line racesimulator stoelen die tienduizenden dollars kunnen kosten.

Het betekent niet dat casual gamers deze stoelen niet moeten kopen of dat je een klein fortuin moet uitgeven om ze te kopen. Maar als je een krap budget hebt en je bent op zoek naar een stoel die je voor andere doeleinden kunt gebruiken (zoals in je thuiskantoor of garage), dan is een racesimulatorzitje niet aan te raden.

Console Gaming Stoelen

Zoals de naam al aangeeft, zijn deze stoelen ontworpen voor consolegamers. Vergeleken met andere soorten speelstoelen zijn deze veel veelzijdiger en zijn ze verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan maten en vormen.

Misschien heb je de “Rocker”-stoelen gezien, die de meest populaire soorten speeltafelstoelen zijn. Schommelstoelen worden geleverd met L-vormige stoelen die je direct op de vloer kunt plaatsen. De rugleuning van deze stoelen kan over het algemeen heen en weer schommelen met jouw bewegingen, vandaar dat ze schommelstoelen worden genoemd.

Houd er rekening mee dat deze stoelen niet bedoeld zijn voor gebruik aan een bureau en dat ze veel minder ergonomisch zijn dan PC-game-stoelen. Je moet alleen een console-gamestoel kopen als jouw enige doel is om comfortabel te kunnen genieten van jouw consoles.

Consolestoelen hebben meestal extra functies zoals USB-poorten en surround sound-luidsprekers die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met een console.

PC-gamingstoelen

Wanneer de meeste mensen denken aan speelstoelen, denken ze eigenlijk aan PC speelstoelen. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen om achter bureaus te zitten.

Dus, als je een stoel wilt die ook dienst doet als bureau/werkstoel, of als je de meeste van jouw spellen op een PC speelt, is dit een geweldige optie voor jou.

Een PC-game-stoel is gemaakt van een 5-sterren, verrijdbare wielbasis met een voetstuk dat aan de bovenkant is gemonteerd. Deze stoelen zijn voorzien van een draaifunctie, zodat je je vrij kunt bewegen op jouw bureau. Ze hebben ook een hoge rugleuning om jouw nek te ondersteunen en hoge armleuningen om jouw polsen te ondersteunen als je jouw toetsenbord en muis gebruikt.

Als je op zoek bent naar een stoel die voorkomt dat je jouw nek en rug belast terwijl u naar uw scherm kijkt, dan is een PC-gamestoel wat je wilt. Ook zijn deze stoelen gemodelleerd naar autostoelen (voor hun ligmogelijkheden), vandaar dat ze ook wel “Racing gaming chairs” worden genoemd.

Een andere reden om voor ze te kiezen is dat ze meestal goedkoper zijn dan alle andere hierboven genoemde soorten speelstoelen.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest