Hoe kies je een hostingprovider?

blur-computer-connection-electronics-442150

“Geweldige hosting komt neer op de 3 punten: snelheid, ondersteuning en veiligheid”, zegt Webadvisor. In dit artikel wordt  webhosting vergeleken door Webadvisor. Je moet de mogelijkheid hebben om je website snel op te schalen als je doelpubliek groeit en de veerkracht om plotselinge uitbarstingen van hoog verkeer aan te kunnen.

Hosting diensten zijn beschikbaar in een breed scala van prijzen, variërend van een paar euro per maand tot duizenden euro’s. Als je een klein bedrijf  bent, dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor een hosting provider met een cloud, virtuele privé-server of managed service, variërend van 10 tot 100 euro per maand.

Daarom bespreken wat experts u aanraden bij het kiezen van een hostingprovider en links naar verschillende CNET Commerce lijsten van diensten en kortingen. CNET kan een deel van de inkomsten uit de verkoop van deze producten en diensten van onze partners krijgen.

Beslis hoeveel capaciteit u nodig heeft. De basisklantenservice biedt toegang tot e-mail, ticket- en telefoonsupport. De doorlooptijd van aanvragen zal echter variëren. Sommige serviceproviders bieden zelfs 24 uur per dag telefonische ondersteuning. De beperkende factor voor niet-beheerde service is dat een leverancier weliswaar vragen over de basisconfiguratie kan beantwoorden, maar dat het niet uw systeembeheerder zal zijn.

Als u het beheer van uw site volledig wilt uitbesteden, dan kunt u overwegen om managed service te verlenen. Aanbieders van managed service zorgen ervoor dat uw systeem goed is geconfigureerd voor uw belasting, houden een oogje in het zeil op beveiligingsproblemen, patchen uw software indien nodig en beheren onder andere back-ups.

Schat de hoeveelheid verkeer in die u verwacht (en wees eerlijk tegen uzelf). Hosting providers rekenen over het algemeen een vergoeding aan op basis van opslag en bandbreedtegebruik. Bandbreedte is een maat voor het aantal bytes dat u in een bepaalde periode verbruikt. Als u verwacht dat slechts een paar mensen uw site bezoeken, zal de bandbreedte laag zijn. Maar als je ineens aan de top van Google staat of je product gaat viraal, dan kun je verwachten dat de bandbreedtebehoefte toeneemt.

Zolang je eerlijk bent met jezelf, is er niet veel van een risico. Als u bijvoorbeeld van plan bent om slechts een paar pagina’s aan een paar lokale klanten te tonen, zult u nooit de grenzen van uw mogelijkheden overschrijden. Maar als je weet dat je echt een site aan het bouwen bent die de nadruk legt op low-end shared servers, kies dan zeker voor een dedicated of cloud-gebaseerde server.

Zorg ervoor dat u de verschillende soorten servers begrijpt

De meest geavanceerde hosting is beschikbaar op shared servers, waar een box honderden websites kan draaien. De prestaties van uw site zijn afhankelijk van de belasting die alle andere sites op de host hebben. Gedeelde hosting beperkt ook uw toegang tot de mogelijkheden van de server, over het algemeen beperkt u zich tot het uploaden van bestanden via FTP of SFTP, het voorkomen van private toegang, het beperken van welke programma’s u kunt draaien op uw website en het beperken van de hoeveelheid databasetoegang die uw site kan uitvoeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest