In Bitcoin investeren of er in handelen

bitcoin

Iedereen heeft één droom in zijn leven. Rustig met pensioen te gaan met voldoende geld op de bankrekening. Om dit te bereiken, gebruiken mensen verschillende methoden. Het openen van een spaarrekening, beleggen in effecten, het kopen van onroerend goed en andere activa enz. Alles leidt uiteindelijk tot één feit: er is genoeg geld om comfortabel te leven in de gevorderde levensjaren. Wij hebben deze blog geschreven in samenwerking met Coinlooting.

Waar te investeren?

De eerste vraag die in je opkomt is wat te doen? Waar investeren? Veel mensen sparen eenvoudig hun geld en zetten het op een spaarrekening, terwijl ze leven van de winst en de verdiende rente. Sommige mensen proberen geld te sparen om een activum te kopen dat in waarde zal stijgen. Andere investeren in onroerend goed of grondstoffen.

De beslissingen die de mensen nemen, zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Degenen die geen goed financieel advies hebben, richten zich meestal op het opbouwen van hun kasreserve. Anderen beleggen hun geld in aandelen en obligaties voor een aanvulling op het pensioen later.

In landen waar de inflatie hoger is, investeren mensen liever in grondstoffen zoals goud. Goud heeft de mens in de geschiedenis altijd aangesproken. De zeldzaamheid van het metaal heeft ervoor gezorgd dat er altijd veel vraag naar is geweest en dat de beschikbaarheid laag is.

Investeren in onroerend goed is altijd een goede optie. Een woning devalueert niet bij gebruik en kan bij verhuur een goede bron van passief inkomen zijn. Onroerend goed is echter niet goedkoop en kopen met eigen geld of hypotheek betekent dat het buiten het bereik van veel mensen ligt.

Diversifieer beleggingen

Het gezegde, leg nooit al je eieren in één mand, is een van de meest gedegen adviezen die je ooit kunt krijgen. Niemand weet zeker hoe de toekomst er uit ziet. Zo groeide de vastgoedsector aan het eind van het eerste decennium van deze eeuw. Toen, in 2008, kwam de financiële crisis. De vastgoedsector was één van de slachtoffers, door de te grote risico’s die banken namen. Banken stortten in en de onroerendgoedmarkt zat in het slop.

Voor mensen die alleen in onroerend goed hadden geïnvesteerd, was het een zware tijd. Mensen die verstandig waren in het diversifiëren van hun portefeuille, hadden nog andere bronnen van sparen en inkomen.

De conclusie is, dat als u op zoek bent naar vermogensopbouw, het aan te raden is om uw portefeuille te diversifiëren.

Maak digitale besparingen: koop Bitcoin

Overigens heeft de financiële crisis van 2008 geleid tot de oprichting van Bitcoin. Gefrustreerd over hoe de regering en centrale banken de situatie hadden aangepakt die tot de ergste financiële crisis sinds de Grote Depressie had geleid, creëerde Satoshi Nakamoto, een ongrijpbare online persona, de elektronische peer-to-peer-valuta.

Een decennium later is het digitale bezit meer dan 8000 euro per munt waard. Op jaarbasis presteerde het de afgelopen jaren beter dan bijna iedere andere belegging in termen van toegevoegde waarde.

In het kader van spreiding van uw beleggingen, is het aan te raden om Bitcoin te kopen. Ja, de munt is erg duur en voor veel mensen is zo’n bedrag onbereikbaar, maar dat is waar de deelbare aard van Bitcoin van pas komt. Je kunt een stukje Bitcoin kopen voor slechts $ 100, waarbij sommige exchanges zelfs verder gaan tot $ 10.

Actieve winsten: Bitcoin trading

Het kopen van Bitcoins voor de lange termijn kan veel opleveren, maar de echte winstgevendheid komt van het actief verhandelen van deze cryptomunt. Tegenwoordig zijn er over de hele wereld een flink aantal cryptocurrency-exchanges waar mensen Bitcoins kunnen kopen.

Bitcoin trading is een non-stop bedrijf dat de klok rond werkt, 24/7, zelfs op feestdagen. De handel in Bitcoin is tegenwoordig een enorme industrie, met veel exchanges waar voor vele miljoenen euro’s per dag wordt verhandeld.

U kunt een handelsaccount openen bij iedere grote exchange, zoals Coinbase, Binance, OKEx, Bittrex etc. Bij deze en andere beurzen kunnen handelaren Bitcoins kopen met hun creditcard of d.m.v. bankoverschrijving. Zodra de handelsaccount is geopend en het geld is overgemaakt, kunt u uw Bitcoin-handel starten.

Er zijn een aantal verschillende koop- en verkooporders, variërend van eenvoudige marktorders tot het plaatsen van gelimiteerde orders om Bitcoin te verhandelen bij specifieke marktomstandigheden. Waar slechts een paar procent beweging van activawaarde op traditionele beurzen extreem is, kan Bitcoin veel sterkere bewegingen laten zien. Het begrijpen van de marktbewegingen en hoe het orderproces werkt kan resulteren in Bitcoin-handel die grote winsten kan genereren. Kopen wanneer verwacht wordt dat de prijs omhoog gaat en verkopen wanneer deze zal dalen, kan zeer vruchtbaar zijn. Als alternatief kunnen dezelfde exchanges worden gebruikt om Bitcoin te kopen en ze voor de lange termijn op te slaan.

Wat uw Bitcoin-strategie ook is, één ding is zeker: dit is een activaklasse die u niet wilt negeren voor uw toekomst.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest