Is foam rollen de pijn waard?

upper-back-foam-rolling3

Foam rollen release richt zich op het verminderen en verlichten van de spanning in triggerpoints die zich in de spieren bevinden. Foam rollen is een techniek die je zelf kunt doen, wat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, spierpijn en het verbeteren van het bewegingsbereik. Dit wordt ook door een fysiotherapie in Utrecht toegepast.

Foamrollen wordt ook gedaan om het herstel na de training te bevorderen en de prestaties tijdens de training te verbeteren. De resultaten zijn vergelijkbaar met het krijgen van een massage, maar foamrollen is nu een gangbare praktijk om thuis iets dergelijks te bereiken. Bij het rollen gebruikt u uw lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de zachte weefsels tijdens het foamrollen.

Foamrollen is een vorm van diepe weefselmassage waarbij iemand probeert knopen in strakke of pijnlijke spieren te leggen, zodat u ongemak of pijn zult ervaren. Het moet ongemakkelijk zijn en soms kan het pijnlijk zijn, maar niet ondraaglijk, en wanneer u klaar bent moet het beter voelen. Maar geeft het bewijs achter het rollen van het foam aan dat het de pijn waard is?

Wat zeggen de Research Papers?

Onderzoek naar het rollen van foam is nog steeds vrij beperkt, maar het onderzoek wordt voortgezet. Zie wat het huidige onderzoek hieronder zegt.

Verbetert het rollen van foam het bewegingsbereik? Foamrollen kan op korte termijn voordelen bieden bij het vergroten van het bewegingsbereik van de heupen, knieën en enkels zonder de spierprestaties te beïnvloeden. Dit suggereert dat het gebruik van een foamroller de flexibiliteit van de gewrichten kan verbeteren door de voordelen op korte termijn.

Verbetert foamrollen het herstel na de training en vermindert het de vertraagde spierpijn? Onderzoek suggereert dat het rollen van foam de spierpijn vermindert na een intensieve training. Foamrollen verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren, waardoor de spieren meer zuurstof krijgen, wat het herstel bevordert en de vertraagde spierpijn vermindert.

Heeft het rollen van foam vóór de training invloed op de prestaties van de spieren? Foamrollen verbetert de spierprestaties tijdens de training niet. Het heeft echter geen negatief effect op de spierprestaties. Dit betekent dat er niets tegenstrijdigs is aan het gebruik van een foamroller.

Dus is foamroller de pijn waard?

Het antwoord hierop is dat het volledig uw beslissing is. Foamrollen kan u op korte termijn de voordelen bieden van een verbeterde spierflexibiliteit vóór de training, wat uw kans op blessures kan helpen verminderen wanneer het wordt opgenomen in een goede opwarmingstechniek. Foamrollen kan ook de spierpijn verminderen als het na de training klaar is, maar het moet na elke trainingsroutine worden gebruikt om de voordelen te kunnen blijven zien. Het onderzoek naar de voordelen van foamrollen gaat door en op dit moment kan er geen concreet antwoord worden gegeven.

Dus als je het leuk vindt, blijf het dan doen. Als je het niet hebt geprobeerd, is het misschien de moeite waard om te kijken of het iets voor jou is.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest