Leer hoe je een goed betaalde baan krijgt

pexels-sora-shimazaki-5668859

Wil je een groter salaris? Natuurlijk wil je dat. Er is niets mis mee om een baan te zoeken waar je geld kunt verdienen – veel geld. Uit een enquête van de Society for Human Resource Management blijkt zelfs dat 63% van de werknemers zegt dat beloning “heel belangrijk” is voor hun algehele werktevredenheid.

Helaas is het minimumloon waarschijnlijk niet genoeg, en bovendien bedraagt de gemiddelde loonsverhoging slechts 3%, volgens de WorldatWork 2020-21 Salary Budget Survey. Dus hoe kun je snel geld verdienen in plaats van te wachten tot je salaris in de loop der tijd groeit? Door je zoektocht naar een baan te intensiveren en je te richten op banen die goed betalen. Dit kan je doen op een platform zoals Renego. Ja, dat klinkt logisch, maar er zit wel degelijk wetenschap achter.

Wharton management professor Matthew Bidwell ontdekte dat externe hires gemiddeld 18% tot 20% meer betaald krijgen dan interne werknemers die gepromoveerd worden naar dezelfde functie. Vertaling: Om een grote loonsverhoging te zien, stap je over naar een ander bedrijf.

Maar hoe vind je nu precies de best betaalde banen in de concurrerende werkomgeving van vandaag? Het antwoord is vrij eenvoudig.

Profileer jezelf als een expert in je vakgebied

Om jezelf aantrekkelijker te maken voor toekomstige werkgevers, moet je je niet alleen richten op het opbouwen van je merk, maar ook op het profileren van jezelf als een expert in je branche, zegt Thea Kelley, een job search en interview coach in San Francisco. Kelley zegt dat er een aantal manieren zijn waarop je dit kunt doen:

  • Zoek naar mogelijkheden om te spreken op industrie conferenties
  • Zoek podcasts of online radioprogramma’s die je als gast willen verwelkomen
  • Schrijf over je vakgebied op een blog of in een zelfgepubliceerd eBook
  • Post regelmatig op sociale media
  • Maak informatieve video’s en een YouTube-kanaal
  • Ga parttime aan de slag als consultant

Cross-train om uw vaardigheden uit te breiden

Een van de beste manieren om uw cv te versterken is aan te tonen dat u uzelf hebt gestimuleerd om vaardigheden te leren om uw expertisegebieden te vergroten. Maar om dat te bereiken, moet je voor jezelf mogelijkheden voor cross-training creëren, zegt Teri DePuy, een carrièrecoach uit Colorado bij ICC Innovate Coach Consult. “Je wilt niet gewoon naar je baas gaan en zeggen: ‘Ik wil meer leren over onze marketingafdeling,'” zegt DePuy.

Een betere tactiek, zegt DePuy, is om je baas toestemming te vragen om aan een specifiek project of een specifieke taak te werken – en daar iets voor terug te doen. Bijvoorbeeld: “Bob van de IT-afdeling is bereid om mij hem een dag te laten volgen. Mag ik dat doen en dan met ons team delen wat ik geleerd heb?”

Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden

Hoezeer de banenmarkt ook verschuift, één vaardigheid waar altijd vraag naar is, is leiderschap. Je hebt een voordeel als je al een leidinggevende functie hebt, want je ontwikkelt je leiderschapscapaciteiten alleen al door toezicht te houden op directe medewerkers. Maar als je nog geen supervisor bent, zijn er andere manieren om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

U kunt aanbieden om mentor te zijn van een beginnende werknemer, een opleidingsseminar leiden of een vrijwilligersprogramma ontwikkelen om het imago van het bedrijf te verbeteren. Craig Toedtman, een executive coach in Blue Bell, Pennsylvania, zegt dat u uw leiderschapsvaardigheden ook buiten uw baan kunt aanscherpen door een leidinggevende functie te aanvaarden bij een beroepsvereniging of nonprofit.

Onderzoek de financiële gezondheid van bedrijven

Maak, voordat je begint te solliciteren, een lijst van potentiële werkgevers die mensen aanwerven en waar je graag zou willen werken en maak een analyse van de financiële gezondheid en stabiliteit van elk bedrijf. Hoe beter ze er financieel voor staan, hoe groter de kans dat ze hun werknemers goed betalen.

Je kunt dit op een paar manieren onderzoeken. Als het een beursgenoteerd bedrijf is, kijk dan naar de recente kwartaalcijfers om de winstmarges en de netto-omzet te bekijken. (Dat zijn goede indicatoren voor financiële groei).

Als het om een particulier bedrijf gaat, moet je misschien wat verder graven en kijken naar bedrijfsbeoordelingen op kununu om te zien of het bedrijf bekend staat om zijn goede beloning en loopbaanontwikkeling.

Neem slimme risico’s

Om een grote salarissprong te maken, zul je jezelf waarschijnlijk buiten je comfortzone moeten plaatsen en moeten solliciteren naar goedbetaalde banen die misschien wat vergezocht lijken.

“Negeer de toetredingsdrempels”, adviseert Toedtman. “Als je een baan ziet die je wilt en je denkt dat je die baan goed aankunt, aarzel dan niet om te solliciteren,” zegt hij.

Denk eraan je te concentreren op wat je in huis hebt en hoe je waarde kunt toevoegen aan de bedrijfsresultaten. Geef voorbeelden waaruit blijkt dat je een probleemoplosser bent die uitdagingen aan kan gaan en ze kan omzetten in prestaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest