Romantisch weekend: de beste plek om haar mee te nemen

pexels-andrea-piacquadio-975250

Of je nu een aantal jaar getrouwd bent of samenwoont of je eindelijk weer eens tijd voor elkaar hebt in alle drukte…Een perfect cadeau voor haar is altijd een reis. Wanneer wij namelijk op reis gaan naar een vreemde plek die we nog niet kennen, maakt ons brein een stofje aan. Psychiaters vergelijken dat wel met een bepaalde drugssoort. Daarvoor hoef je echt niet meteen een hele vakantie te boeken naar een ver land buiten Europa. Een klein weekend weg kan al wonderen doen. Voor jezelf en voor je relatie. Wat is de beste plek om heen te gaan als je een romantisch weekend weg wilt? Wat is een perfect cadeau voor haar? Wij geven enkele tips.

Stedentrip

Uiteraard kun je denken aan de ouderwetse stedentrip. Parijs blijft, in welk jaargetijde je ook gaat, altijd romantisch. Altijd een schot in de roos dus! Een reis van minder dan vier uur naar de ‘city of love’ doet het altijd goed. Wel moet je zorgen dat je in een goed hotel zit. Ga je voor ‘budget’, moet zij het romantisch vinden om in een aftands hotel te zitten. Maar ook steden als Londen, Berlijn en Amsterdam bieden fantastische hotels voor stelletjes die graag een romantisch weekend weg willen.

Bijzondere locaties

In Nederland, maar ook verder in Europa, worden bijzondere locaties in toenemende mate aangeboden. Je kunt tegenwoordig in een soort glazen iglo midden in de natuur overnachten. In de ochtend word je wakker in een glazen koepel die helemaal met groen bos omgeven is. Maar dit is slechts een enkel voorbeeld. Het is ook mogelijk om in een hotel te overnachten die helemaal van ijs gemaakt is. Andere voorbeelden zijn oude vliegtuigen waar je in kunt overnachten. Of oude wachttorens van bijvoorbeeld bruggen. Of wat dacht je van de machinekamer van een oude kraanwagen, meters boven de grond. Dit zijn de wat meer ‘gedurfde alternatieven’. Deze zijn voor diegenen die niet zo van de grote steden houden, maar wel van een klein beetje avontuur. Dergelijke locaties hebben heel wat Valentijnsdagen, huwelijksnachten en romantische weekenden tot een onvergetelijke belevenis gemaakt. 

Locaties in de natuur

Toch wat minder avontuurlijk aangelegd? Nederland kent geweldige hotelletjes midden in de natuur. Overnachten op het stand? Dit is bijna in elke badplaats wel mogelijk. Op het zand, enkele meters voor de zee, kun je kleine tinyhouses of bungalowhuisjes huren met een ware veranda. Het uitzicht op zee, zonder dat er ook maar een klein obstakel is dat het zicht belemmert, is prachtig. Maar ook de prachtige zandvlaktes van de Veluwe kennen alleenstaande huisjes waar je in alle rust samen alleen in de natuur kunt verblijven. Het blijft natuurlijk niet alleen tot de Veluwe beperkt, ook Limburg en Drenthe kennen prachtige bosrijke gebieden. De Waddeneilanden worden vaak vergeten als een mooie plek om een romantisch weekend te beleven. Ameland en Schiermonnikoog lenen zich vooral voor de rustige omgeving. Wil je in de zomermaanden toch iets meer kunnen beleven, is Terschelling een optie. Ook op deze eilanden vind je authentieke kusthotelletjes, waar je je na een strandwandeling heerlijk terug kunt trekken. Uiteten hoeft niet, omdat de hotels vaak hun eigen fantastische keuken hebben. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest