Tips om deep house muziek te maken

BRUNEL_7680B

Veel van Deep House’s vibe komt voort uit het ritme. De drumpatronen wijken over het algemeen niet veel af van de rockmuziek die je hoort, maar door ze normaal te laten klinken klinken ze te robotachtig. Om ze een menselijker gevoel te geven, à la Chris Brann’s Ananda Project – kun je 16de-note-schommelkwantisering toepassen of wat meer verfijnde groove-kwantisering als je sequencer dit ondersteunt.

De juiste hoeveelheid groove zorgt ervoor dat uw deep house beat met het beste ervan groeft. Het analyseren van live drumpauzes zal je een meer menselijk gevoel geven dan een rechte kwantificering, hoewel je waarschijnlijk zult merken dat het houden van de schoppen dood op de beat het beste werkt.

SPEEL HET IN VOORDAT JE ZE UIT SPEELT

Terwijl het programmeren van riffs en akkoordprogressies met een muis handig is als je het toetsenbord niet kunt spelen – en handig voor lastige dingen, natuurlijk – moet je in ieder geval de ouderwetse live-aanpak eens proberen.
Fouten kunnen later altijd nog worden gecorrigeerd met de MIDI-editor van je sequencer, en je zult verbaasd zijn hoeveel beter je sequenties klinken als je ze hebt gespeeld dan dat je ze hebt geprogrammeerd. Veel topproducers zweren bij de ‘human touch’ om een beetje leven en ziel in hun tracks te blazen.

ELEKTRISCHE DROMEN

Een veel gebruikt geluid in Deep House muziek is de elektrische piano. Terwijl het mogelijk is om honderden kilo’s te besteden aan een commerciële elektrische piano emulatie, zijn er een aantal prachtige gratis plug-ins die meer dan in staat zijn om het werk te doen.

Als u een authentieke elektrische pianoklank wilt creëren, is het cruciaal dat u de juiste effecten gebruikt. Een Auto-Filter effect in het bijzonder kan worden gebruikt om beweging en gevoel toe te voegen aan een elektrische piano geluid. Voeg een autofilter toe en draai de LFO Rate tot ongeveer 1,5Hz. Voeg vervolgens de delay- en reverb-plugins in die volgorde toe. Speel met het natte/droge niveau van de Reverb om alles intiemer te laten klinken.

VERGEET DE MONO NIET!

Een andere manier om een breed klinkende track te maken kan verkeerd klinken, maar het is om sommige elementen van je track Mono te maken. Dit creëert contrast en verbetert de waargenomen breedte van je andere elementen. Als u als stereoversterker gebruikt, zet u de breedte terug naar 0%. Dit zal het signaal ‘mono-fy’ maken en u in staat stellen om het precies in het stereopanorama te plaatsen met behulp van uw sequencer’s pan control. Dit kan handig zijn als je percussiegeluiden nauwkeurig in de stereomix wilt plaatsen

BESPAAR OP DE EFFECTEN

In tegenstelling tot sommige genres, gebruikt Deep House een relatief kleine hoeveelheid effecten en vertrouwt in plaats daarvan op het samenspel van belangrijke elementen om een vibe te creëren. Reverbs, dan zijn vertragingen de meest gebruikte effecten.

Wehko

Brunel Wekho, professioneel bekend als Wekho, Wecko of Wekho Music is een Belgische muziekproducent, DJ, songwriter en Remixer. Hij lanceerde zijn eigen platenlabel Sancover Music in 2020 waar hij de belangrijkste producent van het label is.

Wekho produceert dansmuziek, pop en urban. Momenteel is hij gevestigd in België.
Hij werkte samen met bekende Belgische artiesten zoals Cleymans & Van Geel, MATTN, de Belgische jongensband Bobby en nog veel meer.

In 2019 tekende Wekho bij CNR Records, een Belgische platenmaatschappij.
Sindsdien heeft hij remixes geproduceerd van bekende artiesten, waaronder Chris Brown, MATTN, Paris Hilton, Lost Frequencies en anderen.

Als DJ heeft hij verschillende singles uitgebracht bij het Nederlandse danslabel Armada Music en bij het Spaanse platenlabel Blanco Y Negro.

Hij reist veel over de wereld om samen te werken met verschillende artiesten en producers aan verschillende projecten.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest