Voordelen van sieraden en het dragen van een ketting met een foto erin

sieraden

Over de hele wereld worden sieraden vaak gedragen. Dit kan zijn om je rijkdom te tonen, of omdat je het gewoon mooi vind. Je draagt sieraden op je hoofd, het haar, de oren, de neus, de hals, de armen, de handen, de vingers, het middel en de voeten. Soms worden sieraden ook gekoppeld aan cultuur.

In de Hindoe Dharma wordt vrouwen aangeraden om bij specifieke gelegenheden specifieke sieraden met een foto erin te dragen, bijvoorbeeld ten tijde van de huwelijksceremonie en festivals worden ornamenten als een armband en een tailleband gedragen. Deze ornamenten zijn niet louter voorwerpen om te tonen of om plezier aan te ontlenen, maar zijn een belangrijk medium om de vrouw te voorzien van Chaitanya (Goddelijk Bewustzijn) en de goddelijkheid in haar te activeren.

Na het lezen van dit artikel zul je meer weten waarom mensen sieraden zo graag dragen en waarom een kettinkje met een foto erin, zo geliefd is.

Het is iets persoonlijks

Juwelen maken deel uit van je image. Dat is nooit anders geweest. Wij hebben altijd de behoefte gehad om ons mooi te maken, ook al gebeurde dat vroeger met dierenbotten, schelpen, bloemen of veren. Het spreekt voor zich dat sieraden ook een religieuze en symbolische waarde hebben.

Bij elke mijlpaal hoort dan ook van oudsher een bijpassend sieraad. De aankoop van sieraden om onszelf te versieren kan psychologisch worden verklaard met de hiërarchie van Maslow. De psycholoog Abraham Maslow publiceerde in 1943 deze motivatietheorie, waarin hij de universele behoeften van de mens hiërarchisch afbeeldde.

Wanneer we het kopen en dragen van juwelen door zijn ogen bekijken, zien we dat dit eigenlijk onder onze hogere behoeften wordt geschaard. In het centrum van de hiërarchie staat immers de behoefte aan sociaal contact.

Deze behoefte aan liefde en vriendschap komt bijvoorbeeld tot uiting in het dragen van zilveren kettingen of gouden kettingen en het uitwisselen van Valentijnscadeaus. Maar ook in het dragen van sieraden, om onze verbondenheid met een bepaalde groep te benadrukken.

Klimmen we wat hoger op deze hiërarchie, dan komen we uit bij erkenning en waardering. Een behoefte die 75 jaar na de publicatie van Maslow eigenlijk nog steeds heel actueel is. Zijn sociale media en de uitvinding van de selfie daar niet het levende bewijs van?

Of het nu gaat om de aankoop van een sieraad of een ketting met foto graveren, het is belangrijk om voor iets te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt en wat bij jou past.

Het spreekt voor zich dat we met de aankoop van juwelen ook onze persoonlijkheid en stijl willen benadrukken. Een stijlvolle dame zal weten hoe ze haar juwelen perfect kan combineren en dragen. Tijd en maatschappij hebben natuurlijk ook invloed op hoe we deze behoeften vertalen.

De perfecte ketting met foto erin kopen

Wil je ook graag een ketting laten maken met een foto erin? Dan is oprechtesieraden.nl een goede webshop waar je dit kan laten maken. Ze hebben een wijd assortiment van verschillende sieraden waar je je foto in kan laten verwerken. Ideaal dus!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest