Er valt niet aan te twijfelen dat muren het meest geziene oppervlak in een huis of kantoor zijn. Daarom is een goede muurbehandeling een essentieel element van het interieurontwerp, dat een effect heeft op het gevoel van elke kamer.

Met behang kunnen ontwerpers en huiseigenaren fascinerende effecten creëren, die niet alleen aantrekkelijk zijn voor het oog, maar ook duurzamer dan veel verf en andere wandbehandelingen.

De laatste tijd is glitter behang een belangrijk onderdeel geworden van de meeste kantoor- en woninginrichtingen. Visuele effecten met glitterbehang kunnen worden gebruikt op de hele kamer, of slechts een deel van de muur. Dit artikel van Albagora gaat dieper in op glitterbehang, informatie die jou zal helpen de juiste aankoopbeslissing te nemen.

Soorten glitterbehang

Hier zijn de verschillende soorten glitterbehang:

Sparkle Behang

Sparkle glitterbehang is het één van de beste behangsoorten op de markt. Sparkle behang is met stof bekleed, wordt per meter verkocht, en komt in een breed scala van meer dan 30 kleuren. Zoals de naam al doet vermoeden, is sparkle behang het meest fonkelende behang dat je ooit zult vinden. Het is gemaakt van glinsterende stukjes, die zorgen voor het sublieme en luxueus ogende design. Sparkle wallpaper is zeer duurzaam, een factor die het niet alleen ideaal maakt voor gebruik als behang, maar ook als zacht meubelmateriaal.

Instructies voor het ophangen van Sparkle behang

Sparkle behang kun je het beste ophangen met een speciale techniek die ‘overlap en las’ wordt genoemd. Je hebt een sterke lijm nodig, want het product is ongeveer 3 keer zo breed als conventioneel behang. Bovendien is sparkle wallpaper veel zwaarder dan een normaal behang vanwege de getextureerde glinsterende stukjes die op het oppervlak zitten.

Fijn decorbehang

Fijn decorbehang is meer een metaalbehang dan een glitterbehang. Met zijn grote verscheidenheid aan designs biedt fijn decorbehang de consument een glitterachtig effect tegen een lagere prijs dan ander behang. Dit behang komt in verschillende kleuren en is ideaal voor degenen die geen glinsterend effect op hun muren willen. Bovendien is het een vinylbekleding, wat betekent dat je in staat bent om eventuele slijtage of vlekken erop weg te wassen.

Fine Décor behang

Voor fijn decorbehang hoef je het alleen de muur te beplakken en aan te brengen. Het wordt net als normaal behang aangebracht en moet worden gedaan volgens de aanwijzingen in de documentatie van de fabrikant.

Muriva Behang

Een ander soort glitterbehang is Muriva behang. Dit behang heeft een klein gestructureerd schaalachtig patroon. Toch biedt het behang geen glitter, maar een metallic effect zoals bij een fijn decorbehang. Muriva behang is ideaal voor degenen die een subtiel effect op hun muren willen.

Glitter Holografisch Behang

Holografischglitter behang staat algemeen bekend om zijn glinsterende kwaliteit en gladde vinyl afwerking. Dit type behang is ideaal voor wie geen glittervlokken wil, maar wel een soortgelijk effect wil bereiken. Het glitter holografisch behang wordt meestal gebruikt in salons waar schoonheidsspecialisten het gemakkelijk te wassen vinden. Het wordt ook gebruikt voor woninginrichting om een glanzende look te creëren. Het holografisch behang kan worden omschreven als een goedkoper alternatief voor het glitterbehang.

Glitter Stripe Behang

Met een vergelijkbaar kleurontwerp en afwerking als glitter holografisch behang, is de glitter streep perfect voor interieur design. Het behang kan zowel horizontaal als verticaal lopen. Om meer schittering toe te voegen, kan dit behang samen met het glitter holografisch behang worden gebruikt.

Glitter Dierenprint Behang

Dit behang heeft een bijzonder ontwerp en komt daarom met een hoger prijskaartje dan de meeste hierboven genoemde behangsoorten. Deze non-woven metallic folie voelt glad aan, een factor die het makkelijk wasbaar maakt. Het komt voornamelijk voor in de kleuren zilver en zwart. Voor de liefhebbers van glitter en dierenprint ontwerpen is het glitter dierenprint behang de beste optie voor jou.

Meten voor glitterbehang

Hoewel glitterbehang duur is, draagt het echt bij tot een glamoureuze glans op jouw muur. Het is belangrijk dat je niet te weinig glitterbehang bestelt en uiteindelijk meer moet kopen. Tegelijkertijd wil je niet te veel kopen zodat je uiteindelijk geld verspilt.