Waarom je je slot moet repareren als het kapot is

slotenmaker

Veel mensen denken dat het vervangen van een slot de enige optie is wanneer u de veiligheid van een slotenset wilt veranderen. Opnieuw sleutels plaatsen is een andere optie. Het hersluiten en vervangen van een slotenset hebben beide voor- en nadelen. Soms is het duidelijk welke optie voor u de beste is. Hier leest u hoe u kunt bepalen wanneer u de sloten van uw huis moet vervangen of opnieuw moet aanbrengen.

Redenen om een slot te vernieuwen

Wanneer een huiseigenaar een huis in bezit neemt, zal hij vaak de sloten upgraden. Nieuwe sloten geven een gevoel van veiligheid en zorgen ervoor dat de vorige eigenaar en iedereen aan wie hij een sleutel heeft gegeven, niet langer toegang tot het huis hebben. Als er is ingebroken en de bestaande sloten zijn beschadigd, is het nodig de sloten te vervangen. Soms, als er een reeks inbraken en overvallen in een gebied is, zullen huiseigenaren stappen ondernemen om hun sloten te updaten om een hoger niveau van veiligheid te garanderen.

Methode voor het vervangen van een slot

Een slot opnieuw van een sleutel voorzien is wanneer de interne componenten zodanig worden aangepast dat een nieuwe sleutel nodig is om het slot te openen. Het slotgedeelte, zoals de deurknop en andere elementen, zijn hetzelfde, maar de oorspronkelijke sleutel werkt niet meer.

Een slot opnieuw inpassen

Om een slot opnieuw in te toetsen, moet de cilinder worden verwijderd, dit is iets waar een slotenmaker goed bij kan helpen. De pinnen van de sleutel worden opnieuw gerangschikt. Hierdoor is de originele sleutel niet meer compatibel en is een nieuwe sleutel nodig om het slot te openen en te ontgrendelen. De cilinder wordt vervolgens weer in het slothuis geplaatst.

Voordelen van het vervangen van een slot

Het vervangen van een slotenset kan zeer kosteneffectief zijn. Al het hang- en sluitwerk blijft hetzelfde, en alleen de pennen veranderen. De pennen zijn niet duur, dus het is goedkoper om een slot te vervangen dan om de hele slotkast te vervangen.

Klus voor een professional

Een professionele slotenmaker moet een slot van een nieuwe sleutel voorzien; dit is meestal niet iets wat een huiseigenaar zelf kan doen. Wanneer dit door een professional wordt gedaan, kan het een snelle en eenvoudige klus zijn.

Kennis en gereedschap voor de klus

Het vervangen van een slot vereist kennis van de werking van het specifieke slotmechanisme. Slotenmakers zijn opgeleid om te weten hoe sloten werken, dus het aanpassen van de pennen is geen moeilijke taak. Het is voor een huiseigenaar mogelijk om een slot te vervangen. Zonder de opleiding en het inzicht van een professionele slotenmaker is het echter geen efficiënte tijdsbesteding voor een huiseigenaar om deze klus zelf op zich te nemen.

Er zijn specifieke gereedschappen voor dit werk, zoals een sleuteldecoder, een sleutel en een sleutelgat. Dit zijn gereedschappen die een slotenmaker heeft en kent, terwijl een huiseigenaar ze misschien niet heeft.

Alleen de sleutel verandert

Het opnieuw maken van een slot verandert de vorm van de sleutel die nodig is om het slot te bedienen, maar de algemene kwaliteit van het slot verandert er niet door. Als het slot goedkoop was voordat het van een nieuwe sleutel werd voorzien, is het na het opnieuw inpassen nog steeds een slot van mindere kwaliteit. Het tegenovergestelde is ook waar: een slot van hogere kwaliteit is nog steeds een hoogwaardig beveiligingsapparaat nadat het door een professionele slotenmaker opnieuw is ingesteld.

Voordelen van het vervangen van een slot

Wanneer een slot wordt vervangen, wordt het volledige slothuis vervangen. Dit geeft u de mogelijkheid om volledig opnieuw te beginnen. Als u de voorkeur geeft aan een bepaald type slot boven een ander type slot, hebt u de mogelijkheid om de slotstijl van uw keuze te installeren. Als u cosmetische voorkeuren hebt en de uitstraling van uw woning wilt opwaarderen, biedt het vervangen van de hele slotenreeks u de kans om te installeren wat u wilt.

Uw slotenpakket aanpassen

Sloten worden geleverd met beslag en wanneer u de sloten vervangt, kunt u uw beslag upgraden. Door langere schroeven te gebruiken, wordt de set veiliger. U kunt ook extra veiligheidspennen toevoegen.

Kosten van het vervangen van een slotenset

Het is duurder om de sloten te vervangen. Een volledige slotenset kost veel meer dan de pennen die nodig zijn om een slot opnieuw in te toetsen. Als u ervoor kiest om de nieuwe slotenset zelf te installeren, bespaart u geld op de installatie, maar het zal uw tijd kosten en is vaak moeilijker te doen dan u denkt. Een professionele slotenmaker die getraind en bekwaam is in het installeren van een nieuw slotenset en het hersluiten van een bestaand slot zal ongeveer evenveel tijd in beslag nemen. En u bent er zeker van dat het slot op de juiste manier is gemaakt of geïnstalleerd om het hoogste niveau van veiligheid te bieden.

Beslis wat goed is voor uw huis

Er is geen goede of foute beslissing als het gaat om het opnieuw maken van een slot of het vervangen van een slotenset. Beide zijn praktische oplossingen. Soms is het antwoord gemakkelijk te vinden. Als bijvoorbeeld de bestaande sloten niet de gewenste kleur of afwerking hebben, is het vervangen van de hele set een duidelijke oplossing. Als u uw sluitsysteem wilt veranderen omdat er in uw huis is ingebroken, is een upgrade van de hele slotenreeks de veiligste optie. Als het budget een drijvende factor is, kan het hersleutelen de juiste keuze zijn. Een lokale slotenmaker kan u helpen de juiste keuze te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest