Waarom je zou moeten overwegen om in een callcenter te gaan werken

pexels-christina-morillo-1181681

Callcenters worden steeds populairder omdat bedrijven zoeken naar manieren om hun activiteiten te stroomlijnen en kosten te besparen. Deskundigen voorspellen dat het aantal representatieve banen in callcenters tegen 2024 met 39 procent zal toenemen.

Hier zijn acht redenen om een callcenter te overwegen voor uw volgende (of eerste) baan:

1.  Flexibiliteit

Callcenters hebben flexibele schema’s. Sommige callcenters laten vertegenwoordigers hun werkschema’s rond persoonlijke verplichtingen opstellen. Het hebben van dit soort flexibiliteit helpt om het moreel, de tevredenheid en de productie van de werknemers te verbeteren.

2.  Overal werken

Naast flexibiliteit bieden callcenters u ook mogelijkheden om thuis te werken. In veel gevallen kan een callcenter-vertegenwoordiger, zodra hij of zij volledig is opgeleid, overal werken. U hoeft geen werk meer te missen voor ijzige wegen of zieke kinderen.

3. Ontwikkelen van communicatievaardigheden

Werken in een callcenter geeft u de mogelijkheid om uw communicatievaardigheden op te poetsen en te versterken via de communicatie met klanten. Het ontwikkelen van het vermogen om te communiceren in alle soorten scenario’s, inclusief boze en tevreden klanten, maakt je een zeer waardevol individu.

4. Leer hoe u de verkoop kunt sluiten

Call center ervaring geeft u grote schouders om negatieve en boze klanten te behandelen. Deze ervaringen helpen u beter te reageren op bezwaren en afwijzingen. Weten wat u moet zeggen op deze momenten versterkt uw verkoop- en onderhandelingsvaardigheden.

5. U kunt het uitzetten

Werken als leraar, verzekeringsagent of boekhouder garandeert bijna dat je aan het eind van de dag je werk mee naar huis neemt. Dat is niet het geval in een callcenter waar je een bepaald schema hebt. Als het werk eenmaal klaar is voor de dag, dan is dat het.

6. Nooit Mundane

Verveling is een belangrijke reden waarom mensen hun baan opzeggen. Servicebanen behoren tot de beste omdat ze nooit saai zijn. Werken in een callcenter is niet anders. Je weet nooit wie er aan de telefoon is als je opneemt, waardoor elk gesprek een spannend nieuw avontuur wordt.

7. Sterk compensatiepakket

Callcenters zijn anders dan andere beroepen die een vast salaris en geen extra stimulansen bieden. De meeste callcenters bieden een basissalaris, prestatiepremies en extra voordelen zoals een ziektekostenverzekering en 401 duizend euro.

8. Vooruitgangstraject

Werken voor een callcenter betekent dat je gefocust, productief en gemotiveerd moet zijn. Personen die aan deze drie criteria voldoen, hebben het potentieel om binnen het bedrijf vooruit te komen. Call centers promoten van binnenuit, waarbij een bepaalde hoeveelheid ervaring nodig is om elk niveau binnen het bedrijf te bereiken. Het is geruststellend om dat pad te volgen en geeft je een veilig gevoel.

Het is misschien niet je droombaan, maar deze voordelen zijn moeilijk weg te lopen. Beschouw het werken voor een callcenter als de volgende stap op je carrièrepad.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest