Waarom LED lampen belangrijk zijn in parken en publieke ruimtes

led lamp

In openbare ruimte, zoals parken en andere gebieden, is verlichting erg belangrijk en iets waarop u zich moet concentreren als u unieke ervaringen wilt creëren voor de bezoekers van het park. Hier kan de juiste verlichting het grote verschil maken. In deze blogpost van Albagora geven we u inzicht in waarom verlichting een essentieel onderdeel is van het creëren van veiligheid. Dit door middel van verlichte parken in de open ruimte en de mogelijkheden die LED lampen bieden. Veel lees plezier!

Wat is het belang van toegang tot de open stedelijke ruimte voor burgers?

In het algemeen speelt de openbare ruimte een essentiële rol in maatschappij in relatie tot het sociale en economische aspect. Bijvoorbeeld parken, speelplaatsen, grote straten en andere gebieden waar mensen elkaar ontmoeten. Wanneer steden mensen de mogelijkheid bieden elkaar op deze plaatsen te ontmoeten, draagt de stedelijke omgeving bij tot het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid van mensen uit specifieke lokale gebieden.

Waarom heeft parkverlichting een groot effect op de beleving?

Het creëren van de perfecte stedelijke ruimte gaat niet alleen over waar de ervaring zich bevindt en welk ontwerp. Dat is iets waar architecten en stadsplanners veel aandacht aan besteden, maar uiteindelijk gaat het erom wat de mensen voelen die deze plekken bezoeken. Hier speelt verlichting een cruciale rol.

Zoals we al zo vaak hebben gezegd, is licht niet langer alleen maar licht. Als je kiest voor een verlichtingssysteem waar je strategisch en technisch over nadenkt, dan zal de verlichting geen goede sfeer tot stand brengen. Als we kijken naar wat er gebeurt als je voor een technische oplossing kiest, dan zal dit meestal resultaten opleveren die aan de regels voldoen, maar het is niet altijd zo dat dergelijke oplossingen een waardevolle ervaring voor de bezoeker zal creëren. Moderne LED panelen zal parken helpen om een economische waarde te creëren die kan oplopen tot een besparing van 70%. Tegelijkertijd kan het gebruik van de juiste lichtregelsystemen met LED-technologie helpen de lopende bedrijfskosten te verlagen en tegelijkertijd het juiste licht voor het gewenste doel te creëren.

Welke opties bieden LED lampen?

LED-verlichting biedt vele voordelen die kunnen helpen een betere visuele ervaring te creëren. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan oplossingen, variërend van accentverlichting voor specifieke functies, tot hoge intensiteit of gerichte schijnwerpers. Ons punt is dat de verlichting van het park een strategische beslissing is. Een ander element is dat de juiste parkverlichting gelijk staat aan veiligheid. Parken, paden en open ruimten moeten het veiligheidsgevoel van mensen vergroten en tegelijkertijd bijdragen aan het verminderen van vandalisme of de angst voor ongelukken wanneer de duisternis is ingetreden en het dus moeilijk kan zijn om je te oriënteren.

U hebt veel keuzemogelijkheden, maar de verschillende soorten verlichtingsbronnen zullen aanzienlijk verschillen in de kwaliteit van het licht dat zij verschaffen. Hogedruknatrium, dat meestal wordt gebruikt in stedelijke lampen, kan een gelige gloed afgeven die een slechte kleurweergave oplevert en de kwaliteit zal verminderen. LED-lichtbronnen daarentegen geven een zachte, witte gloed die kleuren zeer nauwkeurig weergeeft, een betere visuele oriëntatie biedt, de reactietijd voor bijvoorbeeld automobilisten verbetert en tegelijkertijd minder watt nodig heeft voor dezelfde zichtbaarheid. De kwaliteit van het licht wordt beïnvloed door de hoeveelheid licht, d.w.z. dat het licht diffuser wordt naarmate het zich verder van de bron bevindt, zodat het belangrijk is dat de armaturen op de juiste plaats, op de juiste hoogte, worden geplaatst om de gewenste lichtkwaliteit te creëren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest