Waarom verhuizen zo lastig kan zijn

verhuizen

Het is triest om afscheid te nemen van dierbare vrienden en een fijne plekken of gezellige omgeving.

Het is stressvol om je in het niets te storten, radicale veranderingen te accepteren en het onbekende te trotseren zonder zekerheden om op terug te vallen of solide fundamenten om je toekomst op te bouwen.

Het is moeilijk om te wennen aan een nieuwe levensstijl, nieuwe relaties aan te knopen en te voldoen aan andere sociale normen, andere culturele gebruiken en andere standpunten.

Het is moeilijk om je dagelijkse routine te verstoren en afscheid te nemen van veel van je dierbare bezittingen. Het is overweldigend om alle moeizame aspecten van een ingewikkeld proces te organiseren en te plannen voor mogelijke probleemsituaties. Het maakt in zo’n geval niet uit of je nou naar Antwerpen gaat verhuizen, naar Lile of naar Groningen.

Het is uitputtend om veel ingewikkeld papierwerk te doen en je spullen te verhuizen. Het kan daarnaast ook moeilijk zijn om betrouwbare bedrijven te vinden om uw bezittingen te verzenden en om ze snel en in goede staat af te leveren.

En last but not least is het erg deprimerend om jezelf in je nieuwe huis aan te treffen, neerslachtig en vreemd aan alles en iedereen in de onbekende omgeving.

Toch is er één gebeurtenis in het leven die alle bovengenoemde moeilijkheden en frustraties omvat – een verhuizing. Het is dan ook geen verrassing dat verhuizen zo moeilijk is. We hebben deze blog geschreven in samenwerking met verhuisbedrijfantwerpen.be. De eigenaar van het bedrijf is zo vriendelijk om ons een insight te geven in het verhuizers vak zodat we kunnen zien hoe het er aantoe gaat.

Wat maakt een verhuizing dan zo stressvol? Is het de grote financiële last, de enorme hoeveelheid tijd die verloren gaat, de uitputtende inspanningen die het proces met zich meebrengt of de emotionele impact die gepaard gaat met verhuizen?

Hier zijn de 3 GROTE E’s die in detail verklaren waarom verhuizen moeilijk is.

Verhuizen is duur

Een zak vol biljetten van 100 euro is waarschijnlijk genoeg voor een vlotte verhuizing.
U deelt misschien niet de mening van Oom Scrooge over financieel beheer, maar u zult zeker niet blij zijn om veel van uw zuurverdiende geld uit te geven aan een enkele vervelende gebeurtenis. Helaas heeft u geen andere keuze dan alle verhuiskosten voor uw rekening te nemen en de uiteindelijke verhuisprijs te betalen. Bedenk dat niet alleen de kosten van de door u gevraagde professionele verhuisdiensten uw budget zullen opslokken. Er zijn verschillende andere verborgen kosten, om nog maar te zwijgen van een aantal uitgaven die niet rechtstreeks verband houden met het verhuisproces maar er wel het gevolg van zijn.

Al met al zult u moeten voorzien in:

Een nieuwe woning – u zult ofwel een nieuwe woning moeten kopen ofwel er een moeten huren. In beide scenario’s zult u waarschijnlijk te maken krijgen met de financiële last van de maandelijkse betalingen, hetzij voor de hypotheek, hetzij voor de huur. Als u voor een huurwoning kiest, vergeet dan niet de borg die u zult moeten betalen voordat u de woning betrekt. Als u van plan bent uw toekomstige stad vóór de verhuizing te bezoeken op zoek naar een nieuwe woning, zult u wat geld opzij moeten zetten voor de reis, hotelovernachtingen, enz. Als u ervoor kiest een tijdelijke woning te betrekken totdat u een geschikte plek vindt voor u en uw gezin, zult u moeten betalen voor de opslag van uw spullen.

Papierwerk – u zult uw adres moeten wijzigen, medische en schooldossiers moeten opvragen, de registratie en verzekering van uw auto moeten bijwerken en uw rijbewijs moeten overschrijven. Bepaalde documenten kunnen gratis worden afgegeven, bijgewerkt of overgedragen, maar voor de rest zult u moeten betalen. Er zijn bijvoorbeeld geen kosten verbonden aan het overschrijven van nutsvoorzieningen, maar veel serviceproviders in uw toekomstige stad kunnen u vragen om vooraf een borgsom te betalen. Vergeet niet te voorzien in alle belastingen, rekeningen, kosten en vergoedingen die u zult moeten betalen.

Verhuizers – het grootste deel van uw verhuisbudget zal worden gebruikt om te betalen voor de verhuisdiensten die u heeft aangevraagd. Full-service verhuizingen lijken misschien de duurste, maar ze omvatten alles, zodat u zich weinig zorgen hoeft te maken en geen extra kosten hoeft te betalen. Als u een verhuisbedrijf inhuurt alleen voor het verzenden van uw spullen, moet u goed opletten voor extra diensten en hun tarieven. Vergeet niet dat de uiteindelijke verhuiskosten afhankelijk zijn van het totale gewicht van uw zending, dus neem alleen spullen mee met een grote praktische, esthetische of sentimentele waarde. Als u besluit een verhuiswagen te huren en al het werk zelf te doen, controleer dan eerst wat de vergeten kosten zijn van zelf verhuizen om onaangename verrassingen te voorkomen. Doe-het-zelf verhuizingen kunnen duurder uitvallen dan het inhuren van professionele verhuishulp – u zult geschikt verhuismateriaal moeten kopen of huren, zorgen voor eten en drinken voor iedereen die komt helpen (en voor kleine geschenken), brandstof en tol betalen, onderdak en maaltijden onderweg vinden, enz;

Als er een wil is, is er een weg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest