Waarom zijn Keywords zo belangrijk voor online marketing?

pexels-canva-studio-3194523

In de hedendaagse digitale wereld zoekt de meerderheid van de mensen online naar diensten en producten, en het eerste wat mensen doen is een keyword zin (ook wel longtailkeyword genoemd) intikken in het vakje van de zoekmachine. Het primaire doel van digitale marketing is om het publiek te bereiken via specifieke keywords en termen.

Keywords in digitale marketing zijn als connectoren die hen verbinden met hun relevante publiek. Het identificeren van dergelijke verschillende keywords zal helpen digitale marketeers, en mensen in het bedrijfsleven krijgen gewenste resultaten van hun zoekmachine optimalisatie campagnes. Een conventioneel keyword onderzoek ligt aan de basis van een succesvolle digitale marketing campagne.

Voordelen van keywords voor Digitale Marketing

Keyword onderzoek helpt de digitale marketeer om relevante doelgroep te zoeken en uit te vinden welke veel voorkomende woorden en termen de klant spreekt of gebruikt in het dagelijks leven. Jouw Keywords moeten opvallen. Dit bouwt jouw contacten op en maakt de weg vrij voor potentiële klanten.

Keywords helpen je om relevante woorden of zinnen te identificeren die globaal verbonden zijn of gelinkt zijn aan het thema van jouw website. Dit zet jouw website op de juiste plaats bij zoekmachines. Keywords onderzoek helpt bij het besparen van zuurverdiende geld door je alleen te laten focussen op die keywords die consistente resultaten zullen leveren in plaats van op keywords die geen verkeer zullen genereren.

De snelle ontwikkeling van effectieve internet marketing tools en social media kanalen heeft een meer uitgebreide ruimte gecreëerd voor zakelijke marketeers om hun diensten en producten online te verkopen.

Mensen vertrouwen en zijn afhankelijk van zoekwoorden en zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) voordat ze online een aankoop doen en ze gaan niet verder dan de eerste pagina van de zoekmachine om te zoeken naar opties.

Als klanten zoeken naar je en de zoektermen die ze zetten zijn niet binnen de inhoud van jouw website, is het zeer waarschijnlijk dat relevante klanten niet in staat zullen zijn om je te vinden in de zoekmachine resultaten pagina’s. Daarom moeten keywords relevant en zeer belangrijk zijn in Digital Marketing.

Waarom zijn Keywords belangrijk voor bedrijven?

Keywords zijn specifieke woorden of zinnen die zoekmachines helpen om een bedrijf te vinden, samen met de onderwerpen, termen en inhoud die relevant zullen zijn voor zoekers voor die items. In het kort, als een bedrijf gevonden, begrepen en opgevolgd wil worden, moeten de juiste keywords worden ingebouwd in doorzoekbare inhoud, inclusief de bedrijfswebsite, blogs, nieuwsbrieven en social media materiaal.

Keywords zijn belangrijk omdat ze een gebruiker verbinden met wat hij zoekt en de informatie die een bedrijf biedt over zijn producten, diensten, voordelen en beloften. Search hangt daarom af van het echt kennen van de doelklant – waarin hij geïnteresseerd kan zijn, hoe hij communiceert en hoe hij vragen stelt over onderwerpen die hem interesseren. Zonder de juiste keywords en inhoud die specifiek is gestructureerd om nuttige informatie over een bepaalde term te verstrekken, zullen gebruikers niet in staat zijn om de informatie te vinden en te gebruiken of de juiste actie te ondernemen. Met andere woorden, een bedrijf kan niet zomaar een hoop woorden op een pagina gooien en resultaten verwachten.

Hoe onderzoek je keywords?

Het vinden van de juiste zoekwoorden die succesvol werken met SEO omvat de volgende onderzoeksinspanningen-alles gericht op de behoeften van de doelgroep van het bedrijf te voldoen:

Denk na over jouw bedrijf en identificeer de kritische termen die definiëren wat jouw bedrijf aanbiedt.

Bekijk concurrerende websites en kijk naar de termen die worden gebruikt in hun titels, koppen en inhoud.

Gebruik de beschikbare online onderzoeksinstrumenten, zoals de Google Research tool, Wordtracker, Keyword Explorer, en anderen, om geschikte keywords te definiëren en op te sommen.

Gebruik de beschikbare informatie om te zien hoe populair de geselecteerde zoekwoorden zijn en hoe moeilijk het kan zijn om hoog te scoren in SEO search. Bouw de specifieke zinnen die zinvol zijn voor jouw bedrijf.

Wat zijn long-tail keywords?

Long-tail keywords zijn langere en meer specifieke zoekwoord zinnen die bezoekers eerder zullen gebruiken wanneer ze dichter bij een point-of-purchase zijn of wanneer ze voice search gebruiken. Ze zijn een beetje contra-intuïtief, op het eerste gezicht, maar ze kunnen enorm waardevol zijn als je weet hoe ze te gebruiken.

Neem dit voorbeeld: als je een bedrijf bent dat klassieke meubels verkoopt, is de kans groot dat je pagina’s nooit bovenaan zullen verschijnen bij een organische zoekopdracht naar “meubels”, omdat er te veel concurrentie is (dit geldt vooral als je een kleiner bedrijf of een startup bent). Maar als je gespecialiseerd bent in, laten we zeggen, hedendaagse art-deco meubels, dan zullen zoekwoorden als “hedendaagse Art Deco-beïnvloede semi-cirkelvormige lounge” op betrouwbare wijze die consumenten vinden die op zoek zijn naar precies dat product.

Het beheer van long-tail keywords is gewoon een kwestie van het opzetten van betere communicatielijnen tussen jouw bedrijf en de klanten die er al zijn, actief op zoek naar wat je aanbiedt.

Denk er eens over na: als je googelt op het woord “sofa” (een zeer breed keyword dat soms wordt aangeduid als een “head term”) wat zijn dan de kansen dat je uiteindelijk doorklikt naar een verkoop? Maar als je “iepenhouten fineer dag-bed” googelt, weet je precies wat je zoekt en ben je waarschijnlijk bereid om er ter plekke voor te betalen.

Het is duidelijk dat je minder verkeer zult trekken met een long-tail zoekwoord dan met een meer algemeen zoekwoord, maar het verkeer dat je trekt zal beter zijn: meer gericht, meer toegewijd, en meer verlangend naar jouw diensten.

Het vinden van gekwalificeerde zoekers met Long-Tail Keywords

Met kortere keywords, kan de concurrentie voor rankings hevig zijn, maar het bezoek kan versnipperd zijn en de ROI kan laag zijn.

Met een slimme implementatie van long-tail keywords, kan je minder verkeer binnenhalen, puur op basis van cijfers, maar het rendement op jouw investering zal proportioneel veel hoger zijn: je zult precies het publiek aantrekken dat je zoekt, en dat publiek zal veel dichter bij het punt van aankoop zijn dan dat van jouw minder-savvy concurrenten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest