Waarom zou je je tanden laten bleken?

witte tanden

Tegenwoordig wil iedereen zijn / haar tanden laten bleken. Maar kan je dat eigenlijk wel zo makkelijk doen zonder dat je problemen met je glazuur krijgt? Dat bespreken we in dit artikel!

De belangrijkste reden waarom mensen hun tanden laten bleken

Één van de belangrijkste redenen waarom mensen hun tanden laten bleken, is omdat ze wittere tanden willen. Vrij logisch toch? Maar vroeger was dat echter niet zo. Sinds de laatste jaren zijn wittere tanden een schoonheidsideaal geworden. Deze trend is voornamelijk ontstaan omdat men vooral acteurs, presentatoren en schoonheidsmodellen zien die witte tanden hebben.

Eigenlijk is de witte glimlach te vergelijken met gezondheid, grauwe of zelfs bruine tanden worden namelijk altijd geassocieerd met een ongezond levenspatroon / levensstijl.

Is het altijd al een trend geweest?

Witte tanden is dus iets van de laatste aantal jaren, maar is dit de laatste jaren dus altijd al een hit geweest? Nee, dat is niet het geval. Zelfs in de tijd van de grien & de romeinen was men al bezig met witte tanden. Ze probeerde in die tijd hun gebit te bleken met urine.

De reden waarom ze dit deden is omdat er in urine, een bepaald zuur zit wat de kleur van de tanden zou kunnen veranderen (tenminste dat geloofde ze).

Wanneer donkere tanden voor trouw stonden

Voor de 2e wereldoorlog was het in Japan, gebruikelijk voor vrouwen om hun tanden zwart te kleuren voordat ze gingen trouwen. Zwarte tanden stonden trouwens voor trouw. Bovendien is het contrast ook erg groot, tussen de zwarte tanden en lichte huid, waardoor het extra opvalt. In Noord-Vietnam wordt deze traditie nog steeds volgehouden!

Scherpe tanden

Het vijlen van een gebit wordt in verschillende landen in Afrika gedaan. Mannen van de Ethiopische nomadenstam vijlen hun gebit tot scherpe driehoekjes, zodat de tanden net haaientanden lijken. De reden dat ze dit doen is omdat ze de hebzucht en jaloezie die ze hun opinie veel terug zien in de westerse samenleving willen wegnemen.

Uw gebit laten bleken

Het ziet er niet naar uit dat de trend die wij nu hebben van witte tanden ooit zal gaan veranderen. Als u een mooie stralende witte tanden wil, dan kunt je je tanden laten bleken. Dit kan je laten doen door een tandarts maar je kan dat ook makkelijk zelf doen, hier vertellen we hieronder meer over.

Zelf jouw tanden weten maken

Een manier om jouw tanden witter te maken, is door het gebruik van ”whitestrips”. Dit is echt een aanrader als je jouw eigen tanden wil gaan bleken. Één van die online shops die deze whitestrips verkopen is Dentalwhiteshop. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van Crest Whitestrips voor het tanden bleken.

Met het gebruik van deze whitestrips zie je hetzelfde resultaat als in een kliniek. Daarnaast zijn de behandelingen ook goedkoper dan in een kliniek.

De Supreme Flexfit Whitestrips zijn helemaal vernieuwd en comfortabeler gemaakt, zodat iedereen ze zelf makkelijk op zijn gebit kan doen. Deze Whitestrips zijn een stuk langer in lengte waardoor ze nog beter op je tanden blijven zitten tijdens de behandeling.De 3D White strips bevatten dezelfde stoffen die ze bij een tandenbleek kliniek gebruiken maar is velen malen goedkoper.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest