Waarom zou u beleggen in zilver?

zilveren munt

Er zijn veel opties voor investeringen in de markten, variërend van verzekeringsproducten tot vaste deposito’s en nog veel meer, maar er zijn veel mensen die de voorkeur geven aan investeringen in edele metalen zoals zilver. Van de totale vraag naar zilver in Nederland is het grootste deel afkomstig uit de industriële sector, daarna komen investeringen en dan juwelen. Beleggen in zilver is in Nederland zo populair dat er een veelheid aan instrumenten bestaat om mensen te helpen hierin te beleggen. Deze instrumenten kunnen variëren van het daadwerkelijk investeren in het via de grondstoffenmarkten, zilveren sieraden kopen, zilveren staven die kunnen worden gekocht bij banken en zelfs zilver ETF’s. Aangezien het zo populair is, is het de vraag of zilver kopen en zo ja, waarom?

7 goede redenen om in zilver te beleggen

Het antwoord op de vraag of u moet investeren in zilver is dat het zeker verstandig kan zijn. U zou moeten investeren in zilver en hier zijn 7 redenen die uitleggen waarom het een goed idee kan zijn voor een investering.

Er is altijd vraag naar

Zilver is een edelmetaal waar altijd vraag naar is op de juwelenmarkt, vooral in Nederland. Zilver verkopen is heel makkelijk in de hedendaagse markt. De vraag wordt ook gegenereerd door industriële sectoren die zilver nodig hebben voor de productie en deze vraag is veel groter dan de vraag van elke andere sector. Dit betekent dat mensen zilver nodig hebben en dat wat in trek is, het waard is om in te investeren.

Vraag versus aanbod

Hoewel er een grote en nog steeds groeiende vraag naar zilver is, geleid door landen als India en China, is het een feit dat de beschikbaarheid van zilver afneemt naarmate de vraag stijgt en er minder zilver boven de grond wordt gevonden. Dit betekent dat het op een bepaald moment in de toekomst moeilijk zal worden om aan zilver te komen en de prijs kan worden opgedreven door het beperkte aanbod, waardoor lange termijn beleggers in een zeer goede financiële positie komen.

Timing van de markten

Er zijn manieren waarop de zilvermarkten kunnen worden voorspeld. Een van de meest eenvoudige manieren om de markt te timen zou zijn om te wachten op het huwelijksseizoen of een festival om rond te komen. De vraag naar zowel zilver als goud gaat dan omhoog.

Geen bankrekeningen

Je kunt het misschien moeilijk geloven, maar een klein deel van de Nederlandse bevolking zit niet in het systeem als het gaat om bankieren en belastingen. Dit maakt het moeilijk voor hen om te investeren in veel van de beschikbare instrumenten en voor hen is een van de plaatsen om in te investeren het kopen en verkopen van zilver omdat het kan worden gekocht en verkocht zonder al te veel gedoe.

Goedkoper dan goud

Zilver is gemakkelijker te verkrijgen omdat het goedkoper is dan goud. Niet iedereen kan hopen om grote hoeveelheden goud te kopen, maar zilver kan in grotere hoeveelheden gekocht worden omdat het goedkoper is. Met € 0.59 per gram zilver (pijldatum 27 juli 2022) kunt u bijvoorbeeld 1 kg zilver kopen voor een redelijk lage prijs. Vergeleken met de prijs € 54.61 voor 1 gram goud. 

Het opslagprobleem oplossen

Wanneer u investeert in zilver op de traditionele manier, in de vorm van baren of juwelen, is de grootste vraag waar u het kunt opslaan. Laten we eerlijk zijn, als je net een paar kilo zilver hebt gekocht, kun je het niet thuis bewaren en een goede nachtrust hebben. Als dergelijke situaties u niet aanstaan zijn er ook e-zilver producten die op de aandelenmarkt verhandeld kunnen worden. Deze stellen mensen in staat om te investeren in zilver zonder zich zorgen te hoeven maken over de opslag van het metaal.

Optie in geval van nood

Zilver kan helpen in een noodsituatie op twee manieren. Ten eerste is er de persoonlijke noodsituatie waarbij men snel geld nodig heeft en besluit om een deel van het zilver dat men heeft te verkopen en ten tweede is er het feit dat in geval van een nationale noodsituatie, zelfs als de munteenheid in waarde daalt, zilver dat niet doet.

Over het geheel genomen kan zilver een goede investering zijn omdat het mogelijkheden biedt om te investeren en omdat het een edelmetaal is waar veel vraag naar is en zal blijven. Er kunnen momenten zijn dat de markten u doen denken dat ze nogal onvoorspelbaar zijn, maar als u gaat met een lange termijn investering in het achterhoofd, kunt u uiteindelijk van de investering houden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest