Wat is precies het verschil tussen content marketing en thought leadership?

Omdat het om content gaat, beschouwen veel marketeers de term “thought leadership” binnen de grotere term content marketing. Hoewel er enkele overeenkomsten zijn, zijn ze niet precies hetzelfde. Terwijl contentmarketing vermakelijk kan zijn of verlichting kan bieden, is thought leadership altijd educatief.

Met de focus op kwaliteit en niet op kwantiteit, zal de beste thought leadership meer tijd kosten om te produceren dan een doorsnee blog of artikel, maar de beloningen zullen de tijd en moeite waard zijn.

Het onderscheid tussen contentmarketing en thought leadership gaat echter verder.

De voordelen van contentmarketing

Bij contentmarketing gaat het om de productie en verspreiding van online content met als doel de interesse van consumenten te wekken voor een product of dienst. Over het geheel genomen een groeiend onderdeel van een marketingstrategie blijkt uit onderzoek dat 70 procent van de marketeers tegenwoordig geld besteedt aan contentmarketing.

De content wordt meestal verspreid op de websites van het bedrijf of op social media platforms. Content marketing kan vele vormen aannemen, zoals video’s, blogs, Casino777 tutorials, infographics en ebooks. Met het doel om een doelgroep te onderwijzen tot het punt van verkoop, zijn deze stukken content vaak gevuld met aantrekkelijke calls-to-actions en zijn ontworpen om mensen naar de verkoop trechter te leiden.

De primaire focus ligt op het B2C-publiek. De voordelen van een succesvolle strategie voor contentmarketing zijn talrijk. Het gaat om het opbouwen van vertrouwen bij verschillende doelgroepen, het verbeteren van retentie, of het creëren van nieuwe leads. Het vestigen van autoriteit door consequent kwalitatieve content te produceren zal SEO-inspanningen positief beïnvloeden, waardoor een mogelijkheid ontstaat om klanten aan te trekken.

De voordelen van thought-leadership content

Een subset van contentmarketing die thought leadership is, heeft één doel in het bijzonder: de manier van denken van een persoon veranderen. Het wordt meestal gereserveerd aan de top van een sales funnel omdat het de eerste indruk is die een lezer krijgt van het bedrijf.

Dit kan leiden tot een grotere geloofwaardigheid en merkherkenning, wat de verkooptijd kan verkorten, maar dat zijn niet de primaire doelen voor thought-leadership. Het is het doel om het gesprek met verkoop te beginnen door middel van originele en originele ideeën.

Aangezien het niet verkoopgedreven is, wordt thought-leadership meestal ter plaatse uitgevoerd. Er is geen vereiste voor zelfpromotie of regelmatige oproepen tot actie. Het merendeel van de promotie van thought-leadership content is beperkt tot de byline van de schrijver.

Het lijkt misschien vreemd, maar de voordelen kunnen later worden genoten.

Content marketing is een geweldige manier om te entertainen of lichte verlichting te bieden, thought leadership kan educatief zijn.

Concentreren op contentmarketing of thought leadership?

Contentmarketing en thought leadership zijn twee effectieve manieren van marketing. Beide zijn van cruciaal belang voor bedrijven die willen opvallen in hun vakgebied. Thought leadership is een must en kan een essentieel onderdeel zijn van een grotere strategische benadering van marketing content.

Vanwege hun verschillende doelen en doelgroepen, vereisen de twee benaderingen subtiele verschillen in de manier van schrijven en de kanalen voor distributie.

Op dit punt wordt thought leadership geschreven met de bedoeling om een gesprek op gang te brengen. Het is ontworpen om lezers te stimuleren om hun eigen ideeën en gedachten te delen. Het belangrijkste doel is om discussie te stimuleren en te onderwijzen om uw kennis verder te vergroten.

Uit een Thought Leadership Impact Study blijkt zelfs dat de drie meest opvallende kenmerken van thought-leadership informatie van lage kwaliteit is dat de nadruk ligt op het verkopen van iets, in plaats van het verstrekken van waardevolle informatie.

Beschouw het concept van thought leadership als een methode om de zichtbaarheid van uw merk of uw persoonlijke status ten opzichte van anderen in uw vakgebied te verhogen.

De velden van thought-leadership en marketing content werken samen, maar voor optimale resultaten is het belangrijk om de verschillende media te kennen en ze met elkaar te laten werken in plaats van als een verwarrende mix van verschillende stijlen, doelen en media.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest