Wat kost een Sedumdak per m2?

Wat kost een Sedumdak per m2

Wilt u een sedumdak laten leggen, maar heeft u eigenlijk geen weet van wat de kosten voor een sedumdak per m2 zijn? Bij NatureGreen hebben we deze kosten handig voor u op een rijtje gezet. Voordat u een groendaksysteem uitkiest, is het handig om na te denken over de volgende vragen:

• Op wat voor dak wilt u het sedumdaken leggen? Is het een schuur, woning of uitbouw?
• Wat is de draagkracht van het dak? Is het dak oud of nieuw en in goede staat?
• Wat is de oppervlakte van het dak? Gaat het om een groot of klein gedeelte?

Verschillende groendaksystemen

De kosten per m2 voor een sedumdak verschillen, afhankelijk van welk groendaksysteem u kiest. Welk systeem u kiest is weer afhankelijk van andere factoren, zoals de helling en draagkracht van uw dak, de gewenste wateropslag en of u het dak zelf wilt aanleggen of dat wil laten doen door één van onze experts! Welke optie u ook kiest, met een sedumdak van NatureGreen weet u zeker dat u goed zit.

Onze Lichtgewicht en Click ’n Go Trays zijn beschikbaar vanaf €45 per m2, onze Lichtgewicht Sedummat en Standaard Sedummat zelfs al vanaf €40 per m2. De trays zijn uitermate geschikt voor kleinere oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld een schuur of bijgebouw. Ze zijn eenvoudig in elkaar te schuiven of klikken en daardoor binnen een mum van tijd gelegd!

De matten bestaan uit verschillende opbouwlagen, zoals een substraat en een vegetatielaag. Ook deze zijn eenvoudig zelf aan te leggen. Laat u het liever over aan een expert? Dat kan natuurlijk ook! Een medewerker van NatureGreen komt graag bij u langs om het dak te inspecteren en aan te leggen.

Subsidiemogelijkheden

Nu u meer weet over de sedumdak kosten per m2, bent u wellicht ook benieuwd naar de subsidiemogelijkheden. In Nederland willen veel gemeentes, provincies of waterschappen de aanleg van een groendak stimuleren. Een sedumdak is immers goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en klimaatbestendigheid. Sedumdaken voegen dus waarde toe aan de wijk en daarom dragen veel semi-overheden graag een steentje bij wat betreft de aanleg. Soms kunt u wel tot 50% van de totale kosten vergoed krijgen! Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Informatie en voorwaarden over de subsidies vindt u op de site van uw gemeente, óf in het totale subsidie overzicht van NatureGreen. Hier hebben wij voor alle gemeentes van Nederland verzameld of en wat de subsidiemogelijkheden zijn en aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen. Dat is wel zo makkelijk!

Kijk voor meer info op de website!

Heeft u nog vragen over de kosten van een sedumdak per m2, of wilt u meer weten over de verschillende toepassingen, systemen of subsidiemogelijkheden? Op de website van NatureGreen vindt u voor al deze onderwerpen en meer een volledig overzicht. Ook kunt u met vragen natuurlijk terecht bij één van onze adviseurs. Zij assisteren u graag bij het maken van de beste keuze voor uw groendak. We hopen u gauw terug te zien bij NatureGreen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest