Wat zijn de voor- en nadelen van cryptocurrency?

voor-en nadelen van cryptocurrency

De cryptocurrency markt is nog in ontwikkeling. Elke dag verandert de werking ervan, worden er nieuwe valuta’s en wettelijke voorwaarden gecreëerd. Als belegger moet u zelf beslissen of de wereld van de digitale valuta’s iets voor u is. 

 

De lijst met fundamentele voor- en nadelen is een punt om te beginnen met het overwegen van het nut van een cryptocurrency in uw investeringen. Leer mer over cryptocurrency op cryptosoep.com.

 

Voordelen van cryptocurrency

 

Lage tarieven

 

Aan traditionele overschrijvingen naar het buitenland zijn talrijke kosten verbonden. We betalen ook vaak voor de rekening zelf. Crypto-gebruikers kunnen rekenen op lage transactiekosten. Exchanges  rekenen meestal kleine commissies. In het geval van Bitcoin wordt gewerkt aan het light network, om zo nog veel sneller transacties te doen plaatsvinden met lagere kosten

Beveiliging

 

Cryptocurrency  zijn gebaseerd op open source software. Iedereen kan de regels van de werking ervan controleren. Bugfixes en een bijgewerkte versie moeten door de meeste gebruikers worden geaccepteerd. Informatie over transacties in het verleden is in real time beschikbaar. 

 

Digitale valuta’s bieden robuuste beveiligingsfuncties die krachtige verwerkingskracht vereisen om te omzeilen. Het risico houdt vooral verband met de samenwerking met tussenpersonen bij de aan- en verkoop van munten. 

 

Beperkt aanbod

 

De meeste digitale valuta hebben een beperkt aantal eenheden. U kunt niet meer munten aanmaken dan het aangegeven aantal. Dit zorgt voor meer prijsstabiliteit in de toekomst.

 

Snelle transfers

 

Veel mensen waarderen Bitcoin voor snelle transacties. Eenvoudige en handige handelingen besparen de gebruikers veel tijd. 

 

Toekomstperspectieven

 

Cryptovalutische innovatie trekt steeds meer mensen aan. In de toekomst kunnen we een afname van de macht van speculanten en een groter aandeel van virtuele valuta’s in het universele betalingsverkeer verwachten.

 

 

Nadelen van cryptocurrency

Anonimiteit

 

Dit kenmerk van digitale valuta is zeer controversieel. Sommige mensen beschouwen het als een voordeel. Het gebrek aan transparante informatie over de gebruikers opent echter mogelijkheden voor de criminele wereld. Dit omvat het opzettelijk verbergen van de identiteit, de twijfelachtige legitimiteit van de herkomst van het geld en pogingen om de wet te omzeilen. 

 

Onomkeerbaarheid van de operaties

 

In het geval van cryptocurrency kunt u niet rekenen op een terugbetaling als u deze naar het verkeerde adres stuurt. Geen enkele organisatie verzekert de transactie. Je staat er alleen voor. 

 

Het gecompliceerde proces van het onttrekken van valuta

 

In theorie kan iedereen de munt zelf opgraven met behulp van de rekenkracht van zijn eigen computer. In feite grenst dit aan een wonder. Het grote aantal betrokkenen en de beperkte hoeveelheid munten hebben ertoe geleid dat het erg moeilijk is om aan je eigen munten te komen. 

 

Lage acceptatie

 

De geschiedenis van de cryptocurrency is kort en veel entiteiten zijn niet bereid om het te behandelen als een vertrouwd betaalmiddel. Digitale valuta’s zijn nog in ontwikkeling en hebben een complex mechanisme. Dit alles draagt bij aan de terughoudendheid van potentiële gebruikers. 

 

Het aantal plaatsen dat cryptische valuta’s accepteert is nog steeds zeer beperkt. Gelukkig is deze situatie aan het veranderen en beginnen belangrijke bedrijven zich te interesseren voor de wereld van de cryptocurrency. Steeds meer detailhandelszaken staan dit soort betalingen toe. Het is zeker gemakkelijker om munten te gebruiken op het internet. Dankzij hen kunt u enkele rekeningen betalen, uw telefoon opwaarderen en uw aankopen betalen. 

 

Prijsvolatiliteit

 

Terwijl oudere digitale valuta’s langzaam aan stabiliteit winnen, kunnen nieuwe munten binnen enkele uren het grootste deel van hun waarde verliezen. Bovendien zijn cryptografisch gewaardeerde valuta’s zeer moeilijk nauwkeurig in te schatten. Doorslaggevend is de vraag van de investeerders. Een daling van de belangstelling van investeerders kan zich vertalen in bitcoin marginalisatie. Deze situatie kan direct van invloed zijn op het niveau van uw spaargeld. 

 

Het probleem van de regelgeving

 

Cryptovaluta verschillen van algemeen bekende betaalmiddelen. In de Europese Unie worden zij beschouwd als een alternatief betaalmiddel dat zonder BTW werkt. Helaas is de handel in cryptocurrency in Nederland nog niet gereguleerd. De reële economie omvat officiële betaalmiddelen, die onderworpen zijn aan bepaalde wetten. Om in deze omgeving volledig te kunnen bestaan, zouden digitale valuta’s de inwisselbaarheid voor traditionele activa mogelijk moeten maken. Dit is niet altijd mogelijk. 

 

Cyberaanvallen

De cryptocurrency uitwisselingen hebben nog steeds te maken met aanvallen van hackers. Online portemonnees zijn handig, maar bieden onvoldoende bescherming voor uw geld. Daarom moet u een grote hoeveelheid kapitaal overbrengen naar een beveiligde offline portemonnee. Zorg voor een sterk wachtwoord en laat het aan niemand zien. Gebruik de 2 factor authentication en alle extra beveiliging die door de aanbieder wordt geboden.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest