Wintersportreizen studenten

Hoe je een blog kan starten

Wintersporten is populair onder studenten en jongvolwassenen. Hoewel veel mensen wintersportreizen boeken met vrienden, familie of collega’s, worden singlereizen waarbij je gaat wintersporten met leeftijdsgenoten steeds populairder. Lang niet iedereen kan of wil op wintersport. Het kan dus heel goed zijn dat jij heel graag een skivakantie wilt boeken, maar niet direct iemand kunt vinden die met je meegaat.

Je aansluiten bij een georganiseerd wintersportvakantie is dan een goede optie. Je boekt een georganiseerde reis, waarbij je prima terecht kunt als beginner, maar ook als gevorderde. Populaire skigebieden voor jongeren zijn er genoeg, maar het hangt vooral af wat je zoekt. Zoek je een echte apres-ski sfeer waar je uitgebreid kunt skien, dan raden we je aan Zell am See in Oostenrijk te bezoeken. Zoek je een wintersport reis die meer gericht is op beginnende skiers, dan is Tsjechie een aanrader.

Singlereizen wintersport

Bij wintersport denken de meeste mensen gelijk aan snowboarden of skien natuurlijk. Niet onlogisch, maar de winter leent zich voor nog veel en veel meer. Ben je niet iemand die per se wil skien of snowboarden, maar lijkt een wintervakantie je wel wat? Dan is Lapland meer dan de moeite waard.

Bij de singlereizen waarin we wintersporten reist het grootste deel van de mensen solo. Een ander deel kiest ervoor om zich met een vriend of vriendin aan te sluiten bij een groepsreis. In beide gevallen kom je terecht in een groep mensen die elkaar voor vertrek grotendeels nog niet kent. Je maakt eenvoudig kennis online voor vertrek. Sommige groepen spreken voor vertrek al af.

Lapland singlereizen

Lapland is magisch. Reizen naar Lapland zou op ieders bucketlist moeten staan. Huskies, sneeuwscootertochten, het bezoeken van een rendierfarm, het beroemde noorderlicht en activiteiten als ijsvissen en sneeuwschoenwandelen maken je wintervakantie in Lapland compleet.

Wat moet je zelf regelen bij wintersporten?

  • Een goede verzekering. Zorg dat je een reisverzekering met wintersportdekking hebt. Deze kun je ook afsluiten tijdens het boeken.
  • Warme kleding en een skipak

Wat regelen wij voor je?

  • Skipas
  • Eventuele skilessen
  • Vervoer
  • Verblijf
  • Een hele leuke groep leeftijdsgenoten om mee op pad te gaan

Doordat iedereen een ander niveau heeft, heb je in een groep wintersporters altijd mensen om mee op pad te gaan. Van nature zien we dat mensen zich vaak een beetje drukker maken dan nodig is over het niveau of gebrek aan niveau. In de praktijk zullen er altijd beginners mee zijn die dan samen skilessen nemen (of snowboard). Meer gevorderde mensen zullen met elkaar de pistes op gaan. ‘s Avonds is dan iedereen weer bij elkaar voor een ander belangrijk moment van de dag: de avond!

Waarom skireizen met een groep?

Veel mensen willen best graag leren skien of snowboarden, maar niet iedereen heeft mensen in de omgeving om dat mee samen te doen. Dat kan om budget-redenen zijn, want wintersport is al met al niet goedkoop. Maar, we zien ook vaak dat mensen gewoon in hun omgeving niet echt iemand kennen om mee op pad te gaan. Voor veel wintersporters geldt dat ze al van kleins af aan lessen hebben gehad en jaarlijks ergens op wintersportvakantie gaan. Als je zelf niet de mogelijkheid gehad hebt om van jongs af aan met wintersport op te groeien, is je aansluiten bij een groepsreis dus ideaal. Een groot deel van de reizigers reist single, maar lang niet allemaal. Je komt dus altijd in een mooie diverse groep terecht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest