Redigeren

Goede content kan het verschil maken, of resultaat heeft met uw bedrijf, of niet. Hoe past u precies content marketing toe, zodat u meer nieuwe klanten krijgt? Tekstbureau Albagora kan u daarbij helpen. Wij leggen het eventjes uit.

Waarom Tekstbureau Albagora:

 • Content gericht op uw doelgroep
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante tarieven
 • Hoog kennisniveau

Al tientallen bedrijven gingen u voor. Bekijk hier de resultaten →

logo 1 klant albagora
Klant Albagora 3
Logo klant 2
logo 3 klant albagora

"Tekstbureau Albagora heeft mij meerdere malen voorzien van website teksten, blogs en SEO teksten. Er wordt altijd snel geleverd en de kwaliteit is altijd op niveau." 

 

.

F Boonman

F. Boonman

Directeur

"Ik kan Tekstbureau Albagora niet genoeg aanbevelen. Het team van Albagora is ontzettend kundig en zet alles op alles om zijn klanten tevreden te stellen.

Naast de goede content, neemt hij ook de klanten mee in de beslissingen. Ik weet zeker dat ik vaker zal terugkomen bij Albagora."

klant

K. Louwes

Online Marketeer / Eigenaresse

Vragen over redigeren?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw vragen over redigeren.

Naam:

E-mail:

Bericht:

Wat is redigeren

Redigeren is een proces dat ervoor zorgt dat de tekst correct is qua spelling, grammatica, stijl, interpunctie, terminologie, semantiek en opmaak. In het engels wordt dit copy editing genoemd. Redigeren zorgt er ook voor dat het idee dat de schrijver wil weergeven duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Ze zorgen ervoor dat alle feitelijke gegevens in de tekst accuraat zijn en dat de teksten over het algemeen goed kloppen. 

Het redigeren is dus eigenlijk een allerlaatste controle. Wanneer er bij een tekst, grote stukken moeten worden aangepast dan wordt dit ook wel herschrijven genoemd. Bij het toevoegen van tekst spreken we over het schrijven van teksten.

Hieronder een overzicht van de dingen die onder redigeren vallen: 

 • spelfouten verbeteren
 • grammaticale fouten verbeteren
 • overbodige woorden weghalen
 • de tekst soepeler laten lopen
 • de tekst makkelijker leesbaar maken 
 • stopwoordjes weghalen
 • leestekens toevoegen of verwijderen

Zoals u ziet, is het niet alleen de taak van de tekstschrijver die uw teksten redigeert om de grammatica en de spelling te controleren. Hij of zij moet ervoor zorgen dat elk element van uw verhaal consistent, samenhangend en volledig is.

Redigeren is dus iets anders als de werkzamaheden die een algemene redacteur doet. Voor redigeren is een unieke skillset. Hij of zij moet nauwkeurig, detailgeoriënteerd en handig zijn in grammatica en woordgebruik. De tekstschrijver is ook op de hoogte van de standaardregels wat betreft grammatica.

Spelling & grammatica

Bij het redigeren van een tekst betekent dit dat wij van Albagora, uw teksten controleren op: de spelling, grammatica, interpunctie en de uw taalgebruik. Wij halen de taal- en typfouten uit de door uw geschreven tekst en zorgen voor de juiste interpunctie en een consequent taalgebruik. 

Leesbaarheid en zinsopbouw

Als u uw teksten klaar zijn en u de spelling helemaal heeft nagelopen, dan hoeft dat nog niet te zeggen dat uw teksten goed leesbaar zijn. Soms is het gewoon zo dat wanneer u een tweede blik op uw teksten werpt, dat het niet fijn leest. Dit kan een hoop verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan: te lange zinnen, teveel jargon, een lastige grammaticale opbouw en nog veel meer.

De dingen die we hierboven benoemen zijn zaken die uw lezers tegen houden en mogelijk weerhouden om over te gaan tot aankoop (als het om een zakelijke tekst gaat). 

Bij het redigeren van teksten maken wij uw teksten beter leesbaar. Wij maken de zinnen korter zonder dat dit ten kosten gaat van de boodschap die u op uw doelgroep wil overbrengen. Als het om een website tekst gaat, dan heeft dit ook een positieve invloed op SEO.

 

Stijl en Doelgroep

Als u zich als school richt op scholieren, dan zou het een beetje raar overkomen om "u" in de teksten te gebruiken. Een informele schrijfstijl komt dan beter tot zijn recht. 

Richt u zich op bedrijfseigenaren die het liefst op een serieuze manier worden aangesproken, zoals wij dat doen? Dan kunt u ook beter "u" gebruiken. 

Voor het schrijven van een tekst zijn dit dingen waar u rekening mee wil houden. Het is belangrijk om dit consequent terug te laten komen.

Jargon is hierin vaak ook een ding waar mensen zich in vergissen. Als u uw teksten in jargon schrijft dan bestaat er een grote kans dat de meeste mensen binnen uw doelgroep die nog niet bekend zijn met uw product / dienst dit helemaal niet begrijpen. 

Onze tekstschrijvers willen bij het redigeren dus precies weten wie u doelgroep is, hoe zij willen worden aangesproken en in hoeverre jargon noodzakelijk is. Met als doel om uw teksten zo effectief mogelijk te maken. 

Structuur 

Een goede tekst heeft een logische opbouw. Heeft uw tekst een logsiche opbouw met een begin, een middelstuk en een duidelijk einde? Dat is iets wat u goed in gedachte moet houden. 

Soms lees je een tekst en is pas aan het einde van de tekst duidelijk waar het over gaat. Dit is heel verwarrend en verschijnlijk is het grootste deel van de lezers al afgehaakt. Om deze reden is bij het schrijven van een tekst, een duidelijke opbouw nodig. 

Laten redigeren door Albagora

Als u uw tekst laat redigeren door Albagora, dan kunt u er zeker van zij dat het eindproduct een duidelijke en goedleesbare tekst is. Een tekst die uw doelgroep graag zal willen lezen. 

Interesse om uw teskt te laten redigeren? Neem dan contact met ons op.

Goede content marketing voor uw bedrijf?

Onze klanten zijn erg te spreken over de resultaten die wij voor ze hebben behaald. Wilt u ook zulke resultaten bereiken, waardoor u meer mensen kan helpen en meer omzet? 

Neem dan nu contact op

Of bel ons op 06 48405530