Blogs laten schrijven

Het hebben van een website is niet meer genoeg om potentiële klanten op uw website te laten komen. Uw bezoekers willen namelijk geïnformeerd worden. Blogs zijn één van de beste manieren om bezoekers aan te trekken die interesse hebben hebben in uw product of dienst.

Waarom Tekstbureau Albagora:

  • Teksten gericht op uw doelgroep
  • Heldere taal, no nonsense
  • Loyale partner voor de lange termijn
  • Transparante tarieven
  • Hoog kennisniveau

Al tientallen bedrijven gingen u voor. Bekijk hier de resultaten →

logo 1 klant albagora
Klant Albagora 3
Logo klant 2
logo 3 klant albagora

"Tekstbureau Albagora heeft mij meerdere malen voorzien van website teksten, blogs en SEO teksten. Er wordt altijd snel geleverd en de kwaliteit is altijd op niveau." 

 

.

F Boonman

F. Boonman

Directeur

"Ik kan Tekstbureau Albagora niet genoeg aanbevelen. Het team van Albagora is ontzettend kundig en zet alles op alles om zijn klanten tevreden te stellen.

Naast de goede content, neemt hij ook de klanten mee in de beslissingen. Ik weet zeker dat ik vaker zal terugkomen bij Albagora."

klant

K. Louwes

Online Marketeer / Eigenaresse

Vragen over blogs?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw content vragen.

Naam:

E-mail:

Bericht:

Wat is een blog?

Blogs, u ziet ze waarschijnlijk best vaak voorbijkomen op het web. Het is erg handig, wanneer u op zoek bent naar advies of uitleg. Blogs zijn namelijke webteksten in de vorm van een artikel. De naam blog is afgeleid van het woord: weblog. Vaak wordt er in deze blogs informatie en nieuwtjes gedeeld. 

Deze artikelen hoeven niet alleen maar te bestaan uit stukken tekst, vaak worden er afbeeldingen of video aan toegevoegd. Onder een blogpost kan meestal ook commentaar worden geplaatst. Hier kunt u een gesprek aangaan met uw lezer, zodat u een band met hun kunt opbouwen. Dit zorgt er weer voor dat wanneer uw bezoeker er klaar voor is om een product of service gaat kopen, eerder bij u zal kopen als bij uw concurrent. Aangezien u meer vertrouwen heeft opgebouwd. 

De manier 'hoe' blogs zijn geschreven kan nogal verschillen. Dit zien wij ook terug bij een hoop van onze klanten. Het is daarom belangrijk dat u vaststelt met welke 'tone of voice' u uw bezoekers aanspreekt. Bij een blog voor een speelgoedwinkel, zal dit namelijk heel aders zijn geschreven als één van een advocatenkantoor. Daarom is het belangrijk om te bepalen wie uw bezoeker is en voor uw bezoekers te schrijven.

Waarom blogs laten schrijven?

Een blog kan dus erg handig zijn om informatie uit te halen of om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Maar waarom zou u als bedrijf zakelijk gaan bloggen? Het kost namelijk een heleboel tijd en dus ook geld. Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom bloggen handig is voor uw bedrijf: 

U versterkt uw merk en branding 

Met uw merk wilt u online zichtbaar zijn en groeien. U kunt alleen een sterk merk opbouwen, wanneer uw doelgroep op de hoogte is van uw merk en weten dat het bestaat. U kunt namelijk nog zulke goede diensten aanbieden of zo’n mooi product hebben, maar als niemand van uw bestaan afweet dan trekt u geen nieuwe klanten aan. 

Met blogs kunt u uw doelgroep aan uw merk laten herrineren. Ziet u namelijk dat er een trend ontstaat in uw vakgebied? Speel hier dan op in door het schrijven van een blog artikel. Uw klant wil namelijk graag geïnformeerd worden. U bouwt dan een relatie op met uw klanten. Dit is heel waardevol. 

Meer bezoekers op uw site & hogere rankings

Wanneer u aan de gang gaat met bloggen, zorgt u ervoor dat u uw website voorziet van meer content. Dit is erg waardevol. Als de blogs die u schrijft of laat schrijven namelijk SEO zijn geoptimaliseerd, dan zorgt het ervoor dat u meer bezoekers op uw website krijgt. Hieronder leggen wij daar meer over uit. 

En hoe meer bezoekers u op uw website krijgt, hoe hoger uw gehele site zal verschijnen in de zoekresultaten. Een win win situatie dus!

Kunt u niet langer wachten en wilt u gelijk actie ondernemen? Neem dan contact met ons op.

Blogs maken / laten schrijven: waar u op moet letten 

U wilt zelf blogs gaan schrijven, of deze laten schrijven. Waar moet u dan op letten? vraagt u zich waarschijnlijk af. Goede vraag. Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn bij het schrijven van een blog. 

Allereerst de schrijfstijl, waar we het hierboven ook over hadden. Als de schrijfstijl van uw blog namelijk niet past bij uw bezoeker, dan zal het grootste deel van uw bezoekers gelijk afhaken. Maar boven alles gaat het erom dat in uw blogs uw klant centraal staat en dat uw het probleem van hen oplost.

En SEO dan? 

Het is cruciaal dat uw blog teksten zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, zoals: Google, Yahoo en Bing. Wat wij namelijk veel zien, is dat er door tekstschrijvers erg mooie blog artikelen geschreven, maar dat deze vaak niet zijn geoptimaliseerd voor zoekmachies. Is dit niet SEO geoptimaliseerd? Dan zullen er ook maar weinig mensen uw blogs lezen en levert dit vrij weinig tot niks op.

Daarom kijken wij van Tekstbureau Albagora, standaard naar al de belangrijkste on-page factoren, die er toe doen bij het schrijven van weblogs. Dit doen we bij elke blog die wij schrijven, of u nu 1 blog, of een uitgebreid blog abonnement van ons afneemt. 

Wij doen bij elke blog een kort zoekwoorden onderzoek. Nadat verwerken wij deze woorden zo in de tekst, dat dit interessant is voor zoekmachines. Dit doen wij op een natuurlijke manier met praktijken die ‘’legaal’’ zijn volgens Google. Wij kijken onder andere naar het gebruik van de juiste zoekwoorden, technische factoren, headingstructuur en tal van andere punten waar wij op beoordelen. 

Blogs laten nakijken (redigeren) 

Wilt u liever uw teksten zelf schrijven, of heeft u die al geschreven? Dan kunnen wij de teksten ook voor u nakijken en verbeteren! Wij kijken niet alleen naar het taalgebruik en de spelling, ook naar alle SEO factoren. 

Wat leveren blogs op? 

Vooraf is nooit precies te bepalen, wat blogs u precies zullen gaan opleveren, door niemand niet. Het is dan ook niet zo dat u met 1 blog, gelijk resultaat ziet. Bij bloggen en bij eigenlijk alles wat met SEO te maken heeft, gaat het erom dat u dit vanuit een lange termijn visie doet. Daarnaast adviseren wij om blogs op een consistente basis te laten schrijven. Bijvoorbeeld eens in de twee weken of 1x per week. 

Vergeleken met advertentie mogelijkheden zoals Google Ads, kunt u met blogs er langer resultaat uit putten, zonder dat u budget hoeft vrij te maken voor advertentiekosten. Goed geschreven blogs kunnen maandelijks tientallen tot honderden bezoekers opleveren bij grotere organisaties wel duizenden of meer. 

De vraag is, hoeveel zijn tientallen tot honderden extra bezoekers u waard? 

Blog laten schrijven door tekstbureau Albagora

Het schrijven van blogs, is dus niet zo simpel als het lijkt. Het vereist een hoop expertise en het kost een hoop tijd. Omdat onze tekstschrijvers erg zorgvuldig te werk moeten gaan is het meestal niet goedkoop. Als u bedenkt wat een goede blogs u op kunnen leveren, dan is het de investering meer dan waard. 

Uw blogs laten schrijven op basis van onderzoek en feiten?

Laat ons de juiste woorden voor u schrijven. Zo krijgt u meer tevreden klanten.

Neem nu contact op

Of bel ons op 06 48405530