Landingspagina laten schrijven

Op landingspagina zijn goede teksten erg belangrijk. Landingspagina's hebben namelijk het doel om uw bezoekers om te zetten in klanten. Hieronder leggen we precies uit hoe een goede landingspagina tot stand komt. Interesse om een landingspagina te laten schrijven?

Waarom Tekstbureau Albagora:

 • Teksten gericht op uw doelgroep
 • Heldere taal, no nonsense
 • Loyale partner voor de lange termijn
 • Transparante tarieven
 • Hoog kennisniveau

Al tientallen bedrijven gingen u voor. Bekijk hier de resultaten →

logo 1 klant albagora
Klant Albagora 3
Logo klant 2
logo 3 klant albagora

"Tekstbureau Albagora heeft mij meerdere malen voorzien van website teksten, blogs en SEO teksten. Er wordt altijd snel geleverd en de kwaliteit is altijd op niveau." 

 

.

F Boonman

F. Boonman

Directeur

"Ik kan Tekstbureau Albagora niet genoeg aanbevelen. Het team van Albagora is ontzettend kundig en zet alles op alles om zijn klanten tevreden te stellen.

Naast de goede content, neemt hij ook de klanten mee in de beslissingen. Ik weet zeker dat ik vaker zal terugkomen bij Albagora."

klant

K. Louwes

Online Marketeer / Eigenaresse

Vragen over landingspagina's?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw content vragen.

Naam:

E-mail:

Bericht:

Wat is een landingspagina?

Er heerst vaak een hoop verwarring wat het verschil is tussen een landingspagina en uw homepagina. In een hoop gevallen wordt een homepagina gebruikt als landingspagina. Vooral bij kleinere sites die niet aan ads doen.

Wanneer u de domeinnaam + de extentie intypt, dan komt u altijd bij de homepage van een website. Bij RTL nieuws is dat rtlnieuws.nl. Een landingspagina is letterlijk een pagina waarop uw bezoekers moeten ‘landen’. Met deze pagina kunt u een bepaalde dienst of service onder de aandacht van uw bezoeker brengen. Uw homepage hoeft niet in alle gevallen uw landingspagina te zijn. Hoe dat precies zit, leggen wij hieronder uit. 

Een landingspagina is er speciaal voor bedoeld om bezoekers vanuit de zoekresultaten om te zetten in nieuwe klanten. Maar dit kan ook via andere bronnen, zoals social media of een Google Ads campagne.

Het voornaamste doel van een landingspagina is eigenlijk om uw bezoekers bij hun nekvel te grijpen en hem de actie laten nemen die u wilt. De teksten zijn zo geschreven dat de lezer wel moet overgaan tot aankoop, omdat hij / zij zo overtuigd is van uw product of dienst. 

Wanneer u de webteksten op uw landing page, zo heeft ingericht dat uw bezoekers de pagina snapt wat het doel is van uw tekst, dan is het percentage van die mensen die op uw website actie onderneemt groter. Zelfs wanneer het aan tal bezoekers gelijk blijft. 

Verder is het ook slim om uw landingspagina up to date te houden en aan te passen aan de trends en behoeften van uw klant. Heeft u een webshop en wilt u met de kerstperiode, winterkleding verkopen? Dan is het slim om uw landingspagina daarop aan te passen. Zodat u op de zoekwoorden die iemand intypt wordt gevonden. En zodat uw potentiële klant makkelijk zijn weg kan vinden.

Landingspagina: waarom zo belangrijk

In haast alle gevallen is het doel van uw landingspagina dat u organisch beter vindbaar bent. Maar wat is dat precies: organisch vindbaar zijn? Simpelweg betekent dit  dat u goed vindbaar bent op internet zonder hiervoor te betalen. 

Om boven uw concurrenten te komen in de zoekresultaten kunt u helaas niet zomaar wat woorden combineren en op uw website zetten. Was het maar zo simpel!

Vooral bij het schrijven van een landingspagina. Deze heeft namelijk een ander soort aanpak nodig dan een productpagina.

Uw landingspagina moet de juiste zoekwoorden bevatten (de woorden waarop uw potentiële klant zoekt). Bij Tekstbureau Albagora doen wij dat door het uitvoeren van een SEO zoekwoorden onderzoek. Wij kijken dan naar de zoekwoorden, waarop u wilt worden gevonden en stellen een strategie op. Wij bepalen dan welke strategie wij het beste kunnen toepassen en kunnen dit uitvoeren van A tot Z.  

Wilt u uw landingspagina laten schrijven of verbeteren? Neem dan nu contact met ons op. Of bel naar 085-047 0551.

Wanneer zet ik een landingspagina in?

Een landingspagina hoeft niet perse uw homepage te zijn. Een voorbeeld om dat te verduidelijken: Stel u geeft een online training / webinar en u zet Facebook Advertenties in om doelgroep te benaderen. Wanneer bezoekers op de link klikken dan komen ze op de door u geselecteerde pagina terecht, waar u de bezoeker een actie wil laten nemen. Meestal is dat de homepage maar dat kan ook een productpagina zijn.

Landingspagina voor MKB

Heeft uw bedrijf een zakelijk doel en maakt u omzet met uw bedrijf? Dan is het in alle gevallen interessant om een landingspagina in te zetten. Dit geldt dus voor zowel profit als non profit bedrijven, goede doelen en alle andere bedrijfsvormen waarbij u wil dat de bezoeker van uw website overgaat tot een bepaalde actie. Dit is dus vooral interessant voor MKB, die willen groeien en meer omzet willen behalen.

En wanneer niet? 

Hoewel een landingspagina voor ruim 98% van de bedrijven interessant is, zijn er ook website waarbij een landingspagina eigenlijk geen nut heeft. U kunt hierbij denken aan een blogwebsites waar alleen blogs op staan, een foto collage of een ander soort website waarbij u niet wilt dat de bezoeker over gaat tot actie. 

Goede landingspagina laten maken

Wanneer u geld besteed aan het laten schrijven van een landingspagina, dan wilt u natuurlijk dat dit goed gebeurd. Het uitbesteden hiervan is voor u makkelijk, dan heeft u er namelijk geen omkijken naar. U wilt tenslotte uw investering ruimschoots terugverdienen. Een aantal zaken waar u goed op moet letten, als u uw webteksten uitbesteed aan een tekstschrijver: 

 • Worden de juiste zoektermen gebruikt? 
 • Is de tekst makkelijk te lezen en scanbaar?
 • Zorgen uw webteksten ervoor dat mensen scrollen?
 • Vinden mensen hun weg in de navigatie?
 • Zorgt de tekst ervoor dat de bezoeker actie onderneemt?
 • Is de tekst wel met de hand geschreven?

U kunt dus het best uw webteksten laten schrijven door iemand met web-ervaring. Tekstbureau Albagora is gespecialiseerd in het schrijven van pakkende teksten die werken. Onze tekstschrijvers doen niets anders dan dag in dag uit webteksten bekijken, analyseren en verbeteren. Wij schrijven voor uw bezoeker op basis van SEO en copywriting principes die werken. 

Moet mijn tekst SEO geoptimaliseerd zijn?

U heeft een goede landingspagina met goed geschreven tekst. Dan bent u al een heel eind! De tweede stap in dit proces is om ervoor te zorgen dat uw tekst qua SEO is geoptimaliseerd. 

Eigenlijk moet het schrijven van een goede tekst en SEO optimalisatie hand in hand gaan. 

Wanneer dit namelijk niet gebeurd en niet het meest geschrikte zoekwoord in de tekst wordt getarget, dan moet de tekst worden herschreven om het best mogelijke resultaat te behalen. 

Linkbuilding

Linkbuilding is en blijft een belangrijk aspect van SEO. Bij linkbuilding verzameld of verdiend u verwijzingen van andere websites die naar u linken. Ook wel een backlink genoemd. Er zijn websites waar u al voor een paar euro, honderden backlinks kan kopen. Maar pas daarmee op.

Als de websites die naar u verwijzen namelijk een lage autoriteitsscore hebben, dan kan het er zelfs voor zorgen dat uw website als spam wordt gezien en dat u lager wordt geplaatst in Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines. 

Hoe combineer ik mijn landingspagina met andere internet marketing strategieën?

Een landingspagina kan uitstekend gecombineerd worden met andere marketing strategieën, zoals Facebook Ads, Google Ads en PPC campagnes (Pay per click). PPC campagnes werken simpelweg gewoon beter met campagne specifieke landingspagina’s die gericht zijn op conversie. 

Landingspagina met ads  

Bij het inzetten van advertenties of een andere manier van betaald verkeer, dan is het al helemaal belangrijk dat uw website goed converteert. Het is dan slim om te weten hoeveel een nieuwe bezoeker u waard is, zodat u nooit teveel betaald voor de acquisitie van een nieuwe bezoeker. 

Landingspagina met social media marketing 

U kunt uw landingspagina goed combineren met met social media marketing. Zowel bij het maken van content als met social media advertenties. Vooral wanneer u een groot bereik heeft zal dit goed aanslaan.

Landingspagina met content marketing 

Met content marketing kunt u voor een gigantisch aantal nieuwe bezoekers zorgen. Een bezoekersstroom die u keer op keer doorstuurt naar uw landingspagina. Het gebruik van blogs is hier een super goed middel voor. Deze bezoekers kunt u allemaal doorzetten naar uw landingspagina, waar u ze vervolgens een volgende stap kan laten zetten. 

Landingspagina laten schrijven door Tekstbureau Albagora

Het schrijven van een landingspagina, is dus niet zo simpel als het lijkt. Het vereist een hoop expertise en kost best wat tijd. Het is vakwerk wat erg zorgvuldig moet gebeuren om te zorgen voor maximaal resultaat. Daarom zijn tekstschrijvers over het algemeen niet goedkoop. Als u bedenkt wat een goede landingspagina u op kan leveren, dan is het de investering meer dan waard.

Uw landingspagina's laten optimaliseren op basis van onderzoek en feiten?

Laat ons de juiste woorden voor u schrijven. Zo krijgt u meer tevreden klanten.

Neem nu contact op

Of bel ons op 06 48405530